“BALIKESİR BİZİM SEVDAMIZ”
Tarih : 2015.02.20  09:06:45
Ak Parti Balıkesir milletvekili aday adayı Mustafa Canbey, partisinin il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında Balıkesir’i parlatılmamış bir pırlantaya benzeterek, “Balıkesir bizim sevdamız. Balıkesir pırlantasını hep birlikte parlatacağız” dedi.

Mustafa Canbey, “Kuvay-i Milliye’nin şehri Balıkesir’i, Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan’ın 2023 hedefi doğrultusunda bizler de ilk 10 büyük şehir içine sokmak için var gücümüzle çalışacağız. Bizler, Seyit Onbaşının torunlarıyız. Bu ağır yükü taşıyabilecek enerjiye sahibiz.” dedi.

Ak Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına, parti yöneticileri, teşkilat mensupları ve Canbey’in destekçileri katıldı.

Ak Parti Balıkesir milletvekili Aday Adayı Mustafa Canbey, ilgiyle takip edilen konuşmasında şunları söyledi:“Kutlu bir sevda yolculuğuna adım atacağımız bu anlamlı günde bizleri bir araya getiren, Rabbimize hamdolsun. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgililer Sevgilisine selam olsun. Güzel şehrimiz Balıkesir’imizin dört bir köşesinden toplantımıza iştirak eden dostlarımıza, teşkilat mensuplarımıza ve basınımızın güzide temsilcilerine selam olsun.

AYNI AİLENİN EVLATLARIYIZ

Bizler aynı ailenin evlatlarıyız. Acımız ortak, tarihimiz ortak, sevdamız ortak. Tıpkı Kuvayı Milliye Ruhu gibi. Bizler, bu ülkenin 77 milyon vatandaşı olarak biriz, beraberiz, kardeşiz. Bizler, Balıkesir ilimizin 1 milyon 189 bin 57 vatandaşı olarak biriz, beraberiz, kardeşiz. Kardeşliğimiz bakidir.

BU TOPRAKLARDA DOĞDUM, BÜYÜDÜM

Türkiye’nin demokrasi standardının ve Balıkesir’imizin refahının yükseltilmesi için çalışmak zorundayız. Balıkesir’imizin geleceğine katkıda bulunmayı en yüksek vazife bildiğim için karşınıza çıktım. Ben bu topraklarda doğdum, bu topraklarda büyüdüm. Annem burada, babam burada, kardeşlerim burada ve ben buradayım.

Balıkesir’imizin sorunlarının farkındayım; daha güçlü ve üreten bir Balıkesir için toplumsal dayanışmaya, birliğe, uzlaşmaya ihtiyacımız var. Bunun için de Ak Parti Teşkilatları, Büyükşehir-ilçe belediyelerimiz ve milletvekillerimizle birlikte bir olmalıyız, birlik olmalıyız, diri olmalıyız.

GÖNLÜMÜZÜN KAPILARI HERKESE AÇIK

Anadolu aşığı olan Yunus Emre ne güzel söylüyor: “…Benim işim sevgi için/Dostun evi gönüllerdir/Gönüller yapmaya geldim...”  Şunu bilmenizi tüm kalbimle isterim; Gönlümüzün kapıları herkese sonuna kadar açıktır. Mevki, makam, şan, şöhret gelip geçicidir. Bugün varız, yarın yokuz. Değerli olan, gönüller yapmaktır.

BALIKESİR BİZİM İÇİN SEVDADIR

Balıkesir, benim için önemli, değerli. Çünkü bu şehir bizim için bir sevdadır. Kahramanlığın şehridir.  Yiğitliğin şehridir.  Milli Mücadelenin ve Kuvay-i Milliye’nin şehridir.  Büyük alim Hasan Basri Çantay'ın şehridir. Seyit Onbaşı'nın şehridir.  Kurtdereli’nin şehridir. Allah hepsinden razı olsun

BALIKESİR YÜKSELİRSE TÜRKİYE YÜKSELECEK

Gayemiz; bu güzel insanların bıraktığı mirasa sahip çıkmak ve sizlere layık olmaktır. Biliyorum ki, Balıkesir’imiz yükselirse tüm Türkiye yükselecek. Tıpkı Kuvayı Milliye ateşi gibi, hem Ülkemizi hem Balıkesir’imizi buradan yükselteceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu Yeni Türkiye projesine, hep beraber katkı sunacağız. Hepiniz hatırlarsınız; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir’imizi ziyaret ettiği zaman şöyle demişti: ‘2023 yılında, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünde Türkiye, dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacak. Bu süreçte Balıkesir’i de Türkiye'nin 10 büyük şehrinden biri yapacağız.’ Bu hayalin gerçekleştirilmesine tüm gücümüzle omuz vermemiz gerekiyor.

BALIKESİR’İ MARKA ŞEHİRE DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ

İşte bunun için küresel rekabet gücümüzü arttıracak yeni bir dönüşüm politikası kurmalıyız. Hep birlikte, küresel başarı öyküleri yazabiliriz. El ele vererek, Balıkesir’imizi marka bir şehre dönüştürebiliriz. Biliyorum; sorunlarımız büyük. Bu sorunların çözümüne dair, projelerimiz hazır. Fakat öncelikle birlik ve beraberliğimizi tesis etmeliyiz”.

 

394 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri