MAHALLE MUHTARLARI SORUNLARI ANLATTI
Tarih : 2015.02.28  09:28:54
Ayvalık Mahalle Muhtarları ile Boğaziçi Otel’de düzenlediği kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Belediye Başkanı Rahmi Gençer, mahallelerde planladığı çalışmaları anlattı, sorunları dinledi.

Ağırlıklı olarak su ve kanalizasyon sorununun iletildiği, muhtarlık binalarının bakımı ve çocuk parkları yapılmasının talep edildiği toplantıda Gençer, “Kendinizi bizden soyutlamayın. Bu işi yola sokmamız 1 yıl alır ama mücadelemiz sürecek” dedi.

Ayvalık Belediye Başkan Rahmi Gençer, 11 aylık görev süresi içinde ilk kez Mahalle Muhtarları ile toplantı düzenledi.  Ayvalık’ın hacim olarak büyümesi nedeniyle çok yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını belirten Gençer, “Bugüne kadar çok irtibat kuramadık. 11 ayda epey yol aldık. Bu çalışma temposu içinde bazen sağımızı solumuzu göremiyoruz. Ayvalık’ta sorunları aşabilmemiz için her kurumun üzerine düşeni yapması gerek ama bundan ötesi birlikte çalışma gereği var. Kendinizi bizden soyutlamayın. Gerçekçi olalım; bu işi yola sokmamız 1 yılı alır ama mücadelemiz sürecek” dedi.

“AYVALIK’IN HER YERİ ÇUKURLARLA, TUZAKLARLA DOLU”

Ayvalık, Küçükköy ve Altınova’dan sorumlu Belediye Başkan Yardımcıları ile Fen İşleri, Temizlik İşleri, Zabıta, Plan ve Proje Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü amirlerinin da hazır bulunduğu toplantıda Mahalle Muhtarları sırayla sorunlarını aktardı.  150 Evler Mahalle Muhtarı ve Ayvalık Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Yener Koşvar, “Toplantıyı uzun süredir bekliyorduk. Daire Amirlerimizin büyük bölümünü tanımıyoruz. Çamlık Muhtarımızın büro kirasının kaldırılmasını istiyoruz. Yardım olarak internetlerimizi karşılasanız yeterli. Önemli bir istek değil, siz ne yapabiliriz diye sorduğunuz için söylüyorum. En önemli sorun Ayvalık ‘ın her tarafının çukurlarla, tuzaklarla dolu olması. Bütün Ayvalık halkı bu durumdan rahatsız. Bu sorun 1 yıl daha böyle giderse çözümsüz bir hal alır” dedi.

“NASIL BİR PAZAR BU?”

 Yolların bir kısmının Ayvalık Belediyesine ait olduğunu, 11 ayda 100 bin metre kare kilit taş döşediklerini ve bu yıl 120 bin metre karelik planlama yaptıklarını belirten Başkan Gençer, Çamlık Muhtarının büro kirasını kaldırma talimatı ve tüm muhtarlara bir diz üstü bilgisayar ve yazıcı alma sözü verdi.  Koşvar’ın  ilettiği bir diğer sorun Pazar Pazarının giriş çıkışlarının çok karmaşık olduğunu ve sorun yaşandığı konusu oldu. Koşvar, “Pazar Pazarı çok güzel bir pazardı şimdi kontrolsüz bir Pazar. Kimin hangi taraftan çıktığı belli değil. Nasıl bir Pazar bu?” diye sordu.

MAHALLE MAHALLE SORUNLAR İLETİLDİ

Çöp konteynırları kapaklarının kapatılmaması, sokak köpekleri, gelişigüzel bırakılan inşaat ve kalorifer atıkları, hurdacılar gibi sorunlarda belediye temsilcilerine iletildi.  Koşvar, kasapların kemik ve et atıklarını çöpe atmaması ayrıca toplayıp, Köpek Çiftliğine götürülmesi için Belediye ekiplerine vermesi önerisi olumlu karşılandı. Başkan Gençer, konuyla ilgili talimat verdi. Fethiye Mahalle Muhtarı Harun Ziyansız, tehlike yaratan eski evlere önlem alınmasını, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz, Yıkılan Tarihi Tütün Deposunun araç otoparkına dönüşmesini, Zekibey Mahalle Muhtarı Şerafettin İştar, yaşanan su patlaklarının çözümlenmesini, Sahilkent Muhtarı Safiye Ayla Erdil, hiç yolu olmayan Sigortacılar Sitesinin kışın gölete döndüğünü yazın toz içinde kaldığını, Vehbibey-Fevzipaşa Mahalle Muhatrı Emin Canseven, eski köylü pazarının araç parkına dönüşmesinin sıkıntı yarattığını, Yenimahalle Muhtarı Beytullah Gündoğan, Çakabey Caddesineki parklar nedeniyle belediye otobüsünün durak bulamadığını ve mahallede 17 gündür suyu kesik yerler olduğunu, en büyük sorunlarının su kesintileri olduğunu, Hamdibey Mahalle Muhtarı Güngör Kantaş, Çocuk parklarının olmadığını, Mithatpaşa Mahalle Muhtrı Sermet Gülören, Cunda’nın halen en büyük sorununun kanalizasyon sorunu olduğunu, Kemalpaşa Muhtarı İbrahim Bülbün, Barbaros Caddesi ve Sakarya Okulu yolunun düzenlenmesini, Küçükköy Muhtarı Hasan Bagatır, Yonca 1yolunun düzeltilmesini, Ali Çetinkaya Muhtarı Halil Gençer, parkların düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

“DOĞRU İNSANLARIGETİRİN BİZE YARDIM EDELİM”

Armutçuk Pazarı çıkışında yaşanan keşmekeşin önüne geçilebilmesi için Ali Çetinkaya Mahallesi Muhtarından gelen öneri üzerine burada güzergah çalışması yapılmasına karar verildi. Başkan Gençer, muhtarlardan mahallelerinde yalnız yaşayan kadınlarla yaşlıların, ayrıca gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenerek belediyeye bildirmelerini istedi. Başkan Gençer, evlerinde tadilat yaparak sokağa dökenlerin gözlerinin yaşına bakılmaksızın cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

957 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri