TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ DİYARBAKIR’DA TOPLANDI
Tarih : 2015.03.03  09:00:48
Edremit Belediyesi’nin de üyesi bulunduğu Tarihi Kentler Birliği’nin Alan Yönetimi Sürecinde Tarihi Kentler Birliği” konulu buluşması Diyarbakır’da yapıldı. Toplantıya Edremit Belediyesi’ni temsilen Belediye Meclis Üyeleri Tayfun Gerkuş ve Ahmet Elman katıldı.

Edremit Belediyesi’nin de üyeleri arasında  bulunduğu Tarihi Kentler Birliği’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği(TKB), Diyarbakır Alan Yönetimi ve Diyarbakır Valiliği’yle ortaklaşa düzenlediği “Alan Yönetimi Sürecinde Tarihi Kentler Birliği” buluşması Diyarbakır’da yapıldı. Edremit Belediyesi’ni temsilen Belediye Meclis Üyeleri Tayfun Gerkuş ve Ahmet Elman’ın katıldığı toplantıya Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,  Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Merkez Valisi Nurullah Çakır, Urfa Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in yanı sıra çok sayıda il, ilçe ve belde belediye başkanı, meclis üyesi, sivil toplum örgütü ve meslek odası temsilcisi katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz kentin muhteşem eserlerini gördüklerini ve etkilendiklerini söyledi. Diyarbakır’ın Dünya Miras Listesi’ne girmesi kararını etkileyecek, UNESCO’nun Nisan 2015’teki Paris toplantısına güçlü bir şekilde katılım sağlanması ve baskı kurulması gerektiğini belirten Yılmaz, bu toplantının Haziran 2015’te yapılacak karar toplantısı üzerinde belirleyici olacağının altını çizdi. Türkiye’de artık tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmaların arttığını, artık küçük bir belde belediyesinin bile bu yönlü çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Yılmaz, ancak böylesi büyük projelerin Emlak Vergilerinden edinilmiş gelirle yürütülemeyeceğini, çünkü belediyelerin başka sorumluluklarının da olduğunu, devletin yeni kaynaklar bulması gerektiğini dile getirdi.

 

Edremit Belediye Meclis üyeleri Gerkuş ve Elman Üyesi Gerkuş, Tarihi Kentler Birliği Başkanı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,  Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Sezer Cihan ve diğer üye Belediye Başkanları ve meclis üyeleri ile görüşmelerde bulundu.

190 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri