“HALKIN SÖZCÜSÜ OLMAK İÇİN ADAYIM”
Tarih : 2015.03.21  08:40:55
AK Parti Balıkesir Milletvekili Aday adayı Nuri Solak Edremit Körfezinde beş ilçeye hitap edecek, tarımdan turizme bir çok yaşamsal alanda önemli projeler ile yola çıktığını belirterek, “adaylığım onaylandığında siyasi görüşü farklı toplumun değişik katmanları Nuri Solak adı altına bir araya gelecek” dedi.

Milletvekili Nuri Solak “Havran'da doğup, büyüdüm. Uzun yıllar zeytin ve zeytinyağı üzerine fabrika çalıştırdım. Ticaret yaptım ve halen devam etmekteyim. Emekliyim, ayrıca aileden gelen tarla ve bahçe sahibiyim. Maddi olarak bir beklentim yok. Memleketim Balıkesir, zümrüt  ilçem Havran ve diğer ilçelerimiz için hizmet etmek istiyorum. Çünkü yaşam bir nefeslik rabbim müsaade ederse hoş kubbede hoş seda bırakmak istiyorum” dedi.

EDREMİT KÖRFEZ’İ AKDENİZ'İ İKİYE KATLAR

Nuri Solak açıklamalarına şöyle devam etti “Ege’nin kıyısında olan Edremit Körfezi, Akdeniz'deki tatil şehirleri Antalya, Bodum, Kaş, Alanya ve diğer İl ve İlçelerden daha fazla avantajlara sahip. AK Parti döneminde Kocaseyit Uluslararası Havalimanı ulaşıma açıldı. Yine Hükümetimiz döneminde Balıkesir Körfez ve İzmir Yolları otoban oldu. Ulaşım, Ticarette mutlaka olmalı. Körfez’e ulaşım rahatladı. Gerek Büyükşehir, gerekse İlçe Belediyelerimiz yurt dışındaki çeşitli tanıtım fuarlarına katılarak Balıkesir'imizi ve Edremit Körfezimizin tanıtımı için gerekli çabayı sarf ediyorlar. Yatırımcı yatırım yapmadan önce şehrin alt yapısına bakar, ulaşımına bakar. Ulaşım artık Körfez’e çok kolay. Seçildiğim takdirde yatırımcıların Edremit Körfezine gelmesi için gerekli çalışmaları yapacağım. Antalya'nın adı var. Bizim ise Kaz Dağlarımız, Madra Dağlarımız, denizimiz, tarımımız var. Altınoluk'ta oksijenimiz var. Seçildiğim gün bu dinamitleri hiç vakit kaybetmeden harekete geçireceğim. Gerek tarım, gerekse Turizme yönelik projelerim hazır. Mandalina üreticisi ürettiğini çöpe dökmeyecek. Büyük şehirlerde, manavlarda Havran mandalinası satılacak. Burhaniye'mizdeki yatır ve türbeler ve diğer ilçelerdeki din alimlerin külliyeleri komple bakım ve onarımı yapılacak. İlçelerdeki Sanayi siteleri, Organize Sanayi sitesine dönüştürülüp esnafımızın hizmetine verilecek. Sanayi esnafımız evlerine helal rızık kazanırken,  daha iyi koşullarda müşterilerine hizmet verecek. Edremit Körfezi yazın nüfusunun üç katı artıyor. Turizm sektörü temsilcileri yıl içinde belli zamanlarda ile bir araya gelerek fikir paylaşımı yapacağız. Edremit körfezine gelen tatilciler ilk geldiğinde misafirimiz ikinci kez geldiğinde ev sahibi olacaklar. Tatilcilerimize hayran kalacakları şehirler oluşturacağız.

AYRIŞTIRAN DEĞİL BİRLEŞTİREN OLACAĞIM

 Halka hizmet ederken siyasi görüş gözetilmeyecektir. Benim olduğum yerde kavga, tartışma olmaz. Nuri Solak ismi her zaman birleştirici, uzlaştırıcı olmuştur. Birlikten güç doğar.  Edremit Körfezinde beş ilçede her zaman içten içe rekabet olmuştur. Rekabet maalesef sorunları beraberinde getirmiştir. Edremit, Havran, Burhaniye, Ayvalık, Gömeç, her konuda birlikte hareket edecek kazanan güzel körfezimiz olacak. Bu birlik beraberliği sağlamak benim boynumun borcudur. Edremit'e bir okul mu yapılacak, Havran'a Üniversite mi yapılacak, Burhaniye'ye Hastane mi yapılacak, Ayvalık'a liman mı yapılacak, Gömeç'e Kuran Kursu mu yapılacak. Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum örgüt temsilcileri bir araya gelinip değerlendirme yapılacak. Çünkü fikirler paylaştıkça çoğalır.

SEN VARSAN AK PARTİ'YE OY ATARIM DİYENLER VAR

Siyaset tabandan başlar. Tabanı yok sayan siyasi zihniyet yok olmaya mahkumdur. Bu anlamda teşkilatlarımız benim için çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti'yi kurduğunda tabana büyük önem vermiştir. Bütünlük sağlandıktan sonra başarı gelmiştir. Bakın Hükümet olduğumuz gün itibaren 13 yıl içinde yarım kalan tüm projeler tamamlanmıştır.  Havran Barajını örnek verebilirim. Balıkesir Körfez yolunda nice canlar yandı. Hükümetimiz döneminde yolun büyük bölümü tamamlanıp hizmete girmiştir. Bu verdiğim örnekler Balıkesir ve Havran içindir. Ülke genelinde tamamlanıp hizmete giren, hayal denilen dev projeler  bir çok dünyanın önde ülkeleri tarafında gıpta ile takip edilmekte. Bu çalışmalar ekip çalışmasıdır. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Sayın Cumhurbaşkanımızın istikametinde ilerlemekte. Adım sıralamaya girmediği takdirde küsmek yok. Seçilen arkadaşlarıma tüm gücümle destek olacağım. Menzil grubunun Edremit Körfez yönetiminde ve başkanlığında yer aldım.  Aday adaylığımı açıkladığım günden itibaren pek çok farklı siyasi görüşten arkadaşlarım ve vatandaşlarımızdan inanılmaz destek aldım. Bunların içinde MHP, CHP, DP, HDP sempatizanı arkadaşlarımın yanı sıra ‘hayatım boyunca Ak Parti’ye oy atmadım ancak sen varsan senin için oy veririm’ diyen onlarca kişi var. Durmak yok yola devam” dedi. 

847 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri