AYVALIK’TA LÖSEMİ HASTALARINA KONSERLİ DESTEK
Tarih : 2015.03.23  08:34:07
Ayvalık Halk Müziğini Sevenler Derneği, ilçedeki üç lösemi hastası için Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneğince düzenlenen yardım kampanyasına konserle destek verdi. Konserle birlikte Erol Karayaz’ın detaylı testler için gereken 6 bin 500 liranın tamamlandığını belirten Dernek Başkanı Fatma Kan Cavlı, “Testler için gereken para toplandı. Geri kalan bölümü tamamen Sağlık Bakanlığı karşılayacak” dedi.

Ayvalıklıların seferber olduğu üç lösemi hastasının tedavisi için başlatılan yardım kampanyasına, Eyüp İşler yönetimindeki Ayvalık Halk Müziğini Sevenler Derneği’nden de destek geldi. BOED üyelerine minibüs alımı sırasında da destek veren Dernek, lösemi hastaları için İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde konser düzenledi. 19 Mart akşamı saat 20.00’de başlayan konsere katılanlar arasında, Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ufuk Ova, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan da vardı.

“YARDIMA İHTİYACI OLAN TÜM KURUM VE KURULUŞLAR İÇİN HAZIRIZ”

10. Yıl Marşının hep birlikte, ayakta söylenmesinin ardından Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı, Ayvalık Halk Müziğini Sevenler Derneği koro şefi Eyüp İşler’e bir buket çiçekle teşekkür etti. Cavlı, “ Üç yavrumuz vardı lösemi hastası. Onları yaşatmak için paraya ihtiyacımız vardı. Ayvalık Halk Müziği Sevenler Derneği Başkanı Ali İşler ile derneğin koro Şefi Eyüp İşler ve korodaki tüm üyeler bu çığlığımızı duydu. Teşekkür ediyoruz. Kaymakamlığımız ve Belediyede bize çok destek verdi. Lösemi hastası kardeşimizin tedavilerine ait gerekli paraları yatırdık. 6 bin 500 lira sadece test için gerekiyordu. Şu lösemi hastalarının parasını yatırdık. Geri kalanı da Sağlık Bakanlığı karşılayacak” dedi. Ayvalık Halk Müziği Sevenler Derneği Müzik Korosu’nun Şefi Eyüp İşler, “Konuyu öğrenince nasıl yardımcı oluruz diye düşündük. Yardıma ihtiyacı olan tüm kurum ve kuruluşlar için destek vermeye hazırız” dedi.  Bağlamalarda Ali Alkan, Ergün Korkar, Klavyede Emrah Dalataş, Ritimlerde Cüneyt Pirzola, Hakkı Pirzola ve Zeki Gümüşgerdan,  Kabak Kemanede Zekai Doğan eşliğindeki koro, ‘Güzeller den üç güzel var sevilir’ ile konsere başladı. ‘Fincanın etrafı, Kara köprü Narlıktır’ gibi sevilen şarkıların bulunduğu birinci bölümün ardından seyircilerin de eşlik etmesiyle ikinci bölümde, ‘Çay benim çeşme benim,  Cemilem, Allı yazma başında’ gibi şarkılarla konseri tamamladı.   

418 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri