JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİKTEN ORGANİZATÖRLERE DARBE
Tarih : 2015.03.24  08:36:03
Ayvalık’ta 19 Mart akşamı İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ekiplerince, Küçükköy Mahallesinde 3 ayrı noktada toplam 78 göçmen ile 5 organizatör yakalandı.

19 Mart akşamı Saat 20.30’da önleyici devriye görevi yapan Jandarma ekipleri, Küçükköy Mahallesi Tekev mevkiinde 34 ve 45 plakalı iki aracı takibe aldı. Araçlardan birinde Afgan uyruklu olduğu öğrenilen 23 göçmen ile 7 metre uzunluk, 2 metre genişliğinde şişme bot ve pompa ele geçirildi. Arazi aramasında bulunan göçmenlerle birlikte sayı yükseldi. 11 erkek, 10 kadın, 6 kız, 5 erkek çocuk toplam 32 kişiden oluşan ve Afgan uyruklu olduğu öğrenilen göçmen ele geçirilmiş oldu. 

2 GÜN AÇ, SUSUZ KALINCA JANDARMAYA TESLİM OLDULAR

Olayda yakalanamayan göçmen olduğu tespit edilince Jandarma ekipleri arama çalışmalarına devam etti. Ceylan Sitesi önünde yaklaşık 10 kişilik göçmen grubu, Jandarma aracını görünce saklandıkları yerden çıktı. Afgan uyruklu olan göçmenlerin, ilçeye 32 göçmenle birlikte geldikleri, 2 gündür aç ve susuz kaldıkları için teslim olmaya karar verdikleri öğrenildi.

MİDİLLİ’YE GİDERKEN SAHİL GÜVENLİK YAKALADI

Aynı akşam saat 22.50’de Küçükköy Mahallesi Badavut Mevkii açıklarında Ayvalık TSCG 80 Bot Ekiplerince 8 metre uzunluğundaki şişme bot içinde 12’si çocuk, 2’si kadın, 22’si erkek toplam 36 Afgan uyruklu göçmen yakalandı. Afgan göçmenlerin Yunanistan’a kaçmak için organizatörlere bin dolar para verdiği öğrenildi.

 KÖRFEZ ÇAPINDA ORGANİZATÖRLÜK YAPANLAR YAKALANDI

 Göçmenler İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancıları Şubeye teslim edilirken göçmenlerle birlikte Tekev mevkiinde yakalanan A.B, E.B, A.F, M.S ve Y.K ‘nın tutuklanarak Ayvalık Cezaevine teslim edildiği öğrenildi. İlçe Jandarma Komutanlığı geçtiğimiz hafta içinde organizatörlük yaptığı tespit edilen 7 kişiyi adli makamlara sevk etmiş, 4 kişi tutuklanmıştı. Şahısların sadece Ayvalık’ta değil körfez çapında organizatörlük yaptığı belirlenmişti.

 

375 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri