AYVALIK’TA 10 BİN FİDAN DİKİLECEK
Tarih : 2015.03.28  09:16:09
Orman Haftası nedeniyle Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi Yoncalar Mevkiinde 200 fıstık çamı dikildi. İlçede 15 Nisana kadar 10 bin adet fıstık çamı fidanının toprakla buluşturulacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz yaz çıkan yangında zarar gören arazide oluşturulan 5 ha dikim alanında Perşembe günü fidan dikimi yapıldı. Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Faruk Özdemir, daire amirlerinin katıldığı törenle 200 fidan dikildi.

Kaymakam Namık Kemal Nazlı, ağaç dikmekteki amaçlarının dünyada çevreye olumlu bir katkı sağlamak olduğunu ve sağa sola çekmeksizin tamamen insancıl bir görev olarak gördüklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Bu gün burada geçen sene talihsiz bir kaza sonucunda burada bir yangın çıkmıştı. Şimdi o yanan 5 hektarlık yere çam fidanı dikiliyor ve bunlar fıstık çamı. Ayvalık’ın büyük bir şansı var, Ayvalık doğa içinde bir kent. O yüzden biz hep kentimizin doğasını, çevresini koruyarak burada yaşamayı bileceğiz ve bundan sonraki nesillere bunları aktarmamız gerekiyor. Bu gün burada yapılan çam fidanı dikimi gerçekten çok önemli. Bizim de dikili bir ağacımız oldu. Bu orman inşallah büyür ve biz de görürüz” dedi. 

211 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri