11 ÇOCUK GELİN EŞLERİ İÇİN MEYDANA İNDİLER
Tarih : 2015.04.09  09:06:24
– Balıkesir’in Edremit ilçesinde 11 Çocuk Gelin eşlerine yıllar sonra evlendikleri eşlerine çıkan tutuklama kararlarına tepki için Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek tepkilerini dile getirdiler.

Çeşitli nedenlerle çocuk yaşta eşleri ile birlikte olan ve daha sonra evlenen 11 çocuk gelin yıllar sonra çıkan mahkeme kararlarıyla eşlerinin cezaevine gönderildiğini ve aile bütünlüklerinin bozulduğunu ifade ettiler. Devletin kendilerini korumak adına çocukları ile ortada bıraktığını bildirdiler.

Eylemde bir basın açıklaması yapan Edremit Körfez Roman Derneği İkinci Başkanı Mürsel Demirci “Çocuklarımız, pazarcılık mesleğini tercih ettiğinden erken yaşta hayata atılırlar. Çalışarak yaşamlarını idame ettirirlerken doğaldır ki çoluğa, çocuğa da karışmak isterler. Erken yaşta evlenirler. Erken yaşta evlendirilmeden dolayı mağdur edilen, haklarında soruşturma açılan çocuklarımız, ilerleyen yaşlarıda elendirilmiş olmalarına rağmen tutuklanarak yargılanmaktadır. Bu arada eşleri ve çocukları yanında bu genişleyen aileye bakmakla kendimizi yükümlü gören bizler de mağdur olmaktayız. Mağduriyetimizin giderilmesi için kanun çıkarılması gerekiyorsa, bizi temsil eden milletvekillerimizin bu çok önemli toplumun kanayan yarasına merhem olmalarını diliyoruz. Kanunda, bu konumdaki evlatlarımızı için geçici af yerine köklü bir çözüm oluşturan yasal düzenleme beklentisi içindeyiz. “ dedi.

Çocuk Gelinler daha sonra aileleri ile birlikte sloganlar attıktan sonra sessizce meydandan ayrıldılar.

371 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri