EŞİNİ ÖLDÜREN POLİSE MÜEBBET
Tarih : 2015.04.11  08:39:30
Balıkesir'de, görevi başında bulunan hemşire eşini hastanede tabanca ile öldürdüğü iddia edilen polis memuruna ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Balıkesir Devlet Hastanesi'nde 16 ay önce işlenen cinayetle ilgili davada karar çıktı. Yoğun bakımda görevli eşini tabanca ile öldüren polis memuru Ercan Ç, Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son defa hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti Ercan Ç.'ye önce ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi, ardından ceza 24 yıla çevrildi. 
Ercan Ç.'nin Avukatı Tuncer Çallıoğlu, sanığın psikolojik durumunun davada görüşüldüğünü söyledi. Çallıoğlu, "Hakkında dava açıldığı sırada savcılıktaki soruşturma safhasında biz kendisinde ruh sağlığında problem olduğunu gözledik. Ben bunun üzerine ailesi ile görüştüm, ailesi bana kullandığı ilaçları getirdi. Bu 3 ilaç ciddi şekilde ruh sağlığı bozukluğuna işaret ediyordu. Polis memuru olduğu için mesleğine halel gelmesin diye de ilaçları dışarıdan alıyorlar. Dışarıdaki psikiyatristlere gidiyorlar. Bu şekilde bir tedavi uyguluyorlar, ama tedavi uymuyor. Eşi götürüyor, telkinde bulunuyorlar. Biz bu verilere savcılığı sunduk. Savcılık da bu verileri ciddi gördü. Devlet Hastanesi'ne gönderdi. Buradaki psikiyatris akıl hastalığına sahip olduğunu, cezai ehliyeti olmadığına dair bir rapor düzenledi. Ancak yine bir hastanede gözlem altına alınması konusunda görüş bildirdi. Bunun üzerine dava açıldı" dedi. 
Sanıkla ilgili alınan raporlar hakkında da bilgilendirme yapan Avukat Tuncer Çallıoğlu, "Mahkeme safhasında Balıkesir 2.Ağır Ceza Mahkemesi Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderdi. Orada müşahede altına alındı. Heyet raporu tanzim edildi. Bu raporda da psikolojik durumu ile ilgili bulgular tespit edildi. Bu bulguların cezai ehliyeti haiz olmadığına işaret ettiğini tespit etti ve böyle bir rapor verdi. Bu tür davalarda şahsın cezai ehliyeti olmadığı veya kısmen cezai ehliyetini ortadan kaldıracak ruh ve akıl hastalığı olduğunun tespiti adli tıp mercii tarafından yapılabiliyor, son karar onların. Mahkeme adli tıbba gönderiyor. Adli Tıp İhtisas Kurulu müşahede altına aldı, testlere tabi tuttu. Burada çok ciddi şekilde paronoyak olduğu ve ruh sağlığının ciddi şekilde bozuk olduğu belirlendi. Ancak sonuç itibariyle bu rahatsızlıkların cezai ehliyeti ortadan kaldırmadığı sonucuna ulaşıldı. Bu sonuç raporun içeriği ile çelişiyordu. Biz buna itiraz ettik. Sanığın rahatsız olduğu çok açık ve net anlaşılıyor. Eşinden kuşkulanması sabit hale gelmiş, ancak eşi gerçekten son derece iffetli bir kadın. Biz bunu mahkemeye de belirttik zaten. Yaptığımız itiraz olumlu bulundu ve Adli Tıp Genel Kurulu yine aynı verilere yer verdi, kendi ihtisas dairesinin raporunu onaylamış oldu. Suç eşe karşı işlendiği için ağırlaştırılmış müebbet hapis, bu iyi halden çevrildi. Müebbet hapiste, cezaevi güvenlik tedbirleri uygulanması hakkındaki kanun hükümleri uyarınca, iyi hale geçildiği takdirde cezai yatarı 24 senedir" dedi
2014 yılının Ocak ayında Balıkesir'in Kepsut ilçesinde görevli görevli polis memuru Ercan Ç, Balıkesir Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde çalışan eşi Pervil Ç.'nin yanına gitti. Eşi ile tartışmaya başlayan Ercan Ç. yanında bulunan silahı ile eşi Pervil Ç.'nin kafasına ateş etti. Olay sonrasında hemşire Pervil Ç. görev yaptığı yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlı olarak 5 gün geçirdikten sonra hayatını kaybetti. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Ercan Ç. ise adli makamlarca tutuklanarak Kepsut Cezaevi'ne gönderildi.

567 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri