KURSLAR İŞSİZLERE UMUT OLDU
Tarih : 2015.04.15  09:09:33
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, yıl içindeki 2. Toplantısını Ayvalık’ta yaptı. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman başkanlığındaki toplantıda, Farklı mesleklerde 189 İşbaşı eğitim programı başlatıldığı, programlardan 572 işsiz vatandaşın faydalandığı ve programlardan faydalanan kursiyerlerin % 69 (395 kişi) gibi büyük bir kısmını kadınların oluşturduğu belirtildi.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Uğur’un daveti üzerine Cunda Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıya kurul üyelerinin yanı sıra İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, İşkur İl Müdürü Nazım Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Faruk Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Halk Eğitim Müdürü Sercan Ünlü katıldı. Saat 15.00’te  başlayan toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

FARKLI MESLEKLERDE 189 EĞİTİM PROGRAMI BAŞLATILDI

Ocak-2015 İl İstihdam ve Meslekli Eğitim Kurulu kararlarının gerçekleşme ve sonuçları, Denetleme Kurulu Raporları, kurula gelen yazı ve dilekçeler toplantının gündemini oluşturdu. 2014 yılı Yıllık Eğitim Planında yer almayan ancak bölgesel ihtiyaç doğrultusunda, 25 kişilik Balyalılar Derneği ile El Nakışçısı, Kılcılar Mahallesinde 25 kişilik Yumurtacı Tavuk Yetiştiricisi, Bandırma’da 25 kişilik Kadın Giysileri Dikim Elemanı ve Susurluk’ta 20 kişilik Gassal (Ölü Yıkayan) mesleklerinde açılan işgücü yetiştirme kurslarının açılması ve söz konusu mesleklerin 2014 yılı Yıllık Eğitim Planına eklenmesi kararının, gerçekleşme oranına ilişkin açıklamada, söz konusu mesleklerde kurslar açıldığı ve ilgili mesleklerin 2014 yılı Yıllık Eğitim Planına eklendiği belirtildi.   Farklı mesleklerde 189 İşbaşı eğitim programı başlatıldığı, bu programlarda 162 Erkek, 188 Kadın olmak üzere toplam 350 katılımcının eğitime başladığı açıklandı. Farklı mesleklerdeki programlardan 572 işsiz vatandaşın faydalandığı Programlardan faydalanan kursiyerlerin % 69 (395 kişi) gibi büyük bir kısmını kadınların oluşturduğu belirtildi.

İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARI DÜZENLENECEK

2015 yılı içerisinde İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı düzenlenmesine, Fuar Organizasyonunun yer, zaman ve işbirliği yapılacak Kuruluşlarının (Belediye, Üniversite, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölgesi, Kalkınma Ajansı vb.) belirlenmesi ve tüm işlemlerinin yürütülmesinde Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün yetkilendirilmesine karar verildiği, alınan karar doğrultusunda İşkur İl Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmalar başlatıldığı ve Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’ın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un da katkılarıyla Sanayi Odası, Ticaret Odası, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Balıkesir Üniversitesi ile işbirliği içerisinde bu yıl üçüncüsünün düzenleneceği Balıkesir İnsan Kaynakları Fuarı’nın (BAİF03) 28-29 Nisan 2015 tarihlerinde Gala Yaşam ve Aktivite Merkezinde düzenlenmesine karar verildi.

TOPLUM YARARINA PROGRAMLAR UYGULANDI

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne gelecek tüm Toplum Yararına Program tekliflerinin İl Müdürlüğünce değerlendirilerek uygulanmasına karar verildi. İl genelindeki Orman İşletme Müdürlüklerin  «Ağaçlandırma» konulu Programları bu kapsamda değerlendirildiği, Balıkesir ilinde toplam 2.500 işsiz vatandaşın geçici süreliğine de olsa bir işe kavuştuğu ve işgücü piyasasına dahil edildiği Programlar için tahsis edilen ödenek toplam 7.481.840,60 TL olduğu açıklandı.

GİRİŞİMCİLİK KURSLARI AÇILDI

2015 yılında 510 kişiye yönelik planlanan Girişimcilik kurslarının uygulanması kararı doğrultusunda; Bandırma Ticaret Odası ile imzalanan protokol ile 25 kişilik Girişimcilik eğitimi 23.03.2015 tarihinde başlatıldığı ve programın 03.04.2015 tarihinde sona erdiği açıklandı. Ayrıca Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği ile 13 grupta 25 er kişilik olmak üzere toplam 325 kişilik protokolün 31.03.2015 tarihi itibariyle imzalandığı, protokolde yer alan Edremit ve Burhaniye ilçelerinde toplam 50 kişilik düzenlenecek olan eğitimlerin mülakatın ise bugün  (15.04.2015) yapılacak olup kişilerin 20 Nisan da eğitimlerine başlanacağı öğrenildi.

Denetleme Kurulu raporlarının görüşülmesi sırasında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Denetleme Kurulunca 2015 yılında Ocak-Şubat-Mart döneminde toplam 441 adet denetleme yapıldığı, görülen bazı eksiklik ve noksanlıklar belirlenip, gerekli uyarılar yapılarak, sorunların çözümlendiği belirtildi. Mayıs ayında Meslek Tanıtım günleri düzenlenmesi planlanırken, 135 iş yeri ile yapılacak görüşmeler sonunda Balıkesir İli İşgücü Piyasası araştırma sonuçlarının raporlaştırılması da toplantıda görüşülen konular oldu. Vali Yaman toplantı sonrası ilçede okul yapmayı düşünen bir hayırseveri ziyaret etti.

 

692 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri