BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ, VEFA İSTEDİ
Tarih : 2015.04.17  09:23:04
“ONLARIN EKMEKLERİNE YAĞ SÜRECEK BİR DAVRANIŞI HİÇ KİMSE BİZDEN BEKLEMESİN BU ZAMANLARDA DEDİKODU, FİTNE, FESAT ÇOK KONUŞULUR BUNLARLA VAKİT GEÇİRECEK DEĞİLİZ”

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şu anda bazı kimselerden vefasızlık gördüğünü ve kendisinin de vefa istediğini belirtti.
AK Parti iç tüzüğü gereği tekrar aday olmayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa’da AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Ahde Vefa’ yemeğine katıldı. AK Parti Bursa Milletvekili adaylarının da katıldığı gecede konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, münafıklık alametlerinden birinin de ahde vefa göstermemek olduğunu belirterek, yemeği düzenleyenlere teşekkür etti. 13 yıldır hiçbir yere sapmadan hizmet eden partililere teşekkür eden Arınç, makam ve mevkilerin gelip geçici olduğunu belirterek “Rütbelerin en büyüğü, güzeli ‘Ben AK Partili’yim’ diyebilmektir” diye konuştu.
Kimsenin yanlış anlaşılmamasını rica eden Başbakan Yardımcısı Arınç, yemek duası ile ilgili bir fıkra anlattıktan sonra, “Şimdi Türkiye’deki israfı görüyorum. İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla, başarıyla doludur. Ama israf konusunda karnemiz kırıktır. Haberiniz olsun. ‘Allah israf edenleri sevmez diyor. Belediye başkanı da, milletvekili de, anne baba olarak ebeveyn olarak siz de israf etmeyeceksiniz. Çocuk da israf etmeyecek. O pahalı ambalajlı şeylerden alıp da yarısını atmak, ekmeğin yenmemiş kısımlarını çöp tenekesine koymak, yemeği sünnetlemeden, ucundan alıp artık hale getirmek, bizim inancımızda yok. Bizim inanç ve geleneklerimiz, ekmek kırıntılarını bile elimizi böyle ıslatıp kırıntıları ağzımıza atmaktan geçer. Eğer bu yemek duaları Türkçe yapılabilse bir kısmımız bundan ders alacağız. İnsanın ürpermesi lazım. Allah, israf edenleri sevmez. Peygamberimiz, ‘Bir akarsuda abdest alsan bile israf etme’ buyuruyor. Yarım saatlik yemek duasına ihtiyaç yok. Yemek duaları Türkçe olsa da, bir kısmımız bundan ders alacağız. İnşallah hocalarımız duyar. Arapça’nın ardından Türkçe birkaç kelime dua eder, ne söylediğini anlarız” dedi.

“BİZE UYANIK OLMAK DÜŞER”
Daha önceki seçimlerin diğer partilerin ittifak arayışı ile geçtiğine dikkat çeken Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:
“AK Parti’yi zayıflatabilmek, hükümetine çelme takabilmek, onu başarılarından alıkoymak için içeride ve dışarıda çalışan çok şer odakları var. Kapatmak istediler, kapatamadılar. İçimizden bölmek istediler bölemediler. Bugün geldiğimiz noktada yeni kurulan tuzaklardan da başarıyla geçeceğiz. Bu partiler içerideki sayımızı azaltmak için hükümetin gücünü kırabilmek için yeni oyunlar peşinde. Bunların hiç birisi bizi yolumuzdan alıkoymaz. Onların ekmeklerine yağ sürecek bir davranışı hiç kimse bizden beklemesin. Bu zamanlarda dedikodu, fitne, fesat çok konuşulur. Bunlarla vakit geçirecek değiliz. Vesveseyi bırakıp AK Parti için çalışacaksınız. Bu bir belediye seçimi değildir. Şüphesiz ki belediye seçimlerinde şahıslar önemlidir. Ama şimdi bir liste var. Türkiye’yi bu rahat ve huzurlu ortamdan çıkarıp tekrar terörlü, günlere döndürmek isteyenler var. Güçlü bir Türkiye dışarının işine gelmez. İçerideki fesatçıların da işine gelmez. Türkiye’nin tökezlemesini, diz çökmesini, eskiden olduğu gibi muhtaç hale gelmesini isteyenler var. Bize uyanık olmak düşer”.
Bu seçimlerde Avrupa’daki hedeflerinin 1 milyon kişiyi sandığa götürmek olduğunu kaydeden Arınç, “Avrupa’da seçimlere katılım oranı yüksek olursa AK Parti’nin başarısı da yüksek olacak. Biz sadece Türkiye’de değil Avrupa’da kullanılan oyların da yüzde 60’ını alıyoruz. Diğer bir önemli konu da bu oylar sayesinde birçok parti seçim barajını geçemeyecektir” şeklinde konuştu.

YURT DIŞINDAKİ GENÇLERE ASKERLİK MÜJDESİ
Ardından Arınç, Avrupa’da yaşayan gençlere de askerlik konusunda sevindirici haberler vererek, “Avrupa’da işsizlik oranı çok yüksek, işsiz olan Türklerin sayısı yüzde 45’lerde. Şu anda gençlerden askerlik için alınan 6 bin Euro’yu seçimlerden sonra bin Euro’ya düşüreceğiz” dedi.
Diğer partilerin devlet idaresini bilmediğini ifade eden Arınç, diğer partilere devlet idaresi verilse onların 3 ayda ülkeyi batıracağını kaydetti. Son yapılan anket sonuçlarını değerlendiren Arınç, şu anda CHP’nin oy oranın yüzde 25, MHP’nin ise 15 civarında olduğunu ifade ederek, “Kırgınlıklar, dargınlıklar küskünlüğü atacağız. Partimize sıkı sık yapışacağız. Önümüzdeki seçim için daha çok oy, daha çok çalışma ilkesini göstereceğiz” diye konuştu.
Vefa yemeğini düzenleyenlere teşekkür eden Arınç, “Ben de vefa isterim. Vefasızlığı bazılarında görüyorum şimdiden. Binlerce insanın vefasızlık göstermeyeceğine de inanıyorum. Bir nöbeti devrediyoruz. Madden ve manen Bursa ile ilişkimiz devam edecek. Bizim dostluğumuzu severler. Bizi sevenler, sayanlarla bu günlere kadar geldik. Kendi içimizde kardeşlik hukukunu yaymak zorundayız. İhanet görebilirsiniz. Bu normaldir. Allah sizden razı olsun” dedi.
Büyükşehir Beleye Başkan Vekili Atilla Ödünç, ahde vefanın sadece sözde olmadığını, bu fotoğrafın her şeyi ortaya koyduğunu söyledi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise parti tüzüğü gereği aday olmayan Arınç’ın siyasette kendilerine ışık olmaya devam edeceğini ifade etti.
AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ise, AK Parti’nin başarısının birlik ve beraberlikten geçtiğine vurgu yaparak, “Makamlar gelip geçicidir aslonan saray değil, gönüllerle taht kurmaktır” dedi. Törene ev sahipliğini yapan AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve eski Osmangazi İlçe Başkanlarından Muzaffer Kurtuluş, vefanın önemine değinerek, yemeğe katılan herkese teşekkür etti.

450 kez okundu
Diðer Politika Haberleri