ANADOLU’NUN DANS VE EZGİLERİ AYVALIK’TA YARIŞTI
Tarih : 2015.04.18  08:58:12
Kocaeli’nden Iğdır’a, Giresun’dan Ege’ye Üniversite öğrencileri, Üniversitelerarası Halk Oyunları Yarışması kapsamında, Anadolu’nun dans ve ezgilerini Ayvalık’a taşıdı. 16 Nisan’da başlayan ve 18 Nisan’da sona erecek Yarışmaya 27 Üniversiteden 30 takım katılıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun düzenlediği,

Üniversitelerarası Halk Oyunları Yarışmasının ‘Diğer tür ve Horonlar Grubu’nu kapsayan ikinci ayağı Ayvalık’ta gerçekleştiriliyor. Açık Hava Tiyatrosunda düzenlenen Yarışma, diğer türler artistik dal ve diğer türler stilize dans yarışmaları ile başladı.  

 

Cem Hamzaoğlu yönetimindeki İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ayvalık Kaymakamlığı ve Belediye işbirliğinde gerçekleştirdiği yarışmanın açılış seremonisinde konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Zeki Baykal,  “Bir milletin halk oyunları engin birikiminin en güzel örneğidir” dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN MOZAİĞİ AYVALIK’A GELDİ”

Şenliğe katılmak için Ayvalık’a gelen ekiplerinin Türkiye’nin kültürünü Ayvalık’a getirdiklerini belirten,  Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Türkiye’nin mozaiği, kültürü burada Ayvalık’ta. Renklendirdiler Ayvalık’ı o yüzden hepsine çok teşekkür ediyorum. Ayvalık’ta bu etkinlik inşallah devam edecek. Bu güzel kültürümüzün burada olması bizim için çok önemli. O yüzden bunu yıllarca devam edecek bir festivale çevireceğiz. Ayvalık’ın doğası Kadar su altı da çok güzeldir. Öğrenci arkadaşlarımız gelsinler bir daha ki sefere buraya su altını da öğrensinler Ayvalık’ın” dedi.

 

ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İLK AKŞAMIN BİRİNCİSİ OLDU

Ekipleri Ayvalık’ta görmekten ve onur duyduğunu belirten Kaymakam Namık Kemal Nazlı “Değerli gençler Türk kültürüne, Türk sosyal hayatına, folkloruna büyük hizmet ediyorsunuz. Bu hizmetinizi sadece üniversite hayatında değil, umarım nefes aldığınız müddetçe Türkiye’nin ve dünyanın her noktasında yaşatırsınız. Bu gün belediye başkanımızın söylediği gibi Ayvalık çok özel ve güzel günlerinden birini yaşıyor” dedi. Trakya Üniversitesinin Silivri yöresi oyunu ile başlayan yarışmada, Namık Kemal, Atatürk, Gazi, Dumlupınar ve Karabük Üniversiteleri kendi yörelerine ait oyunları sergilediler. Gösteriler, gerek öğrencilerin performansları gerekse kostümleri ile büyük beğeni topladı.  Üniversiteler Halk Dansları Şenliği “Diğer tür ve Horonlar Gurubu” yarışmalarını izlemek için Amfi Tiyatroya gelen vatandaşlar ekiplerle birlikte oyunlara eşlik ederek doyasıya eğlendiler. Hakemlerin yaptığı değerlendirmeler sonucunda Erzurum Atatürk Üniversitesi 93.56’lık derece ile ilk günün şampiyonu olurken, ikinciliği Trakya Üniversitesi, üçüncülüğü ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi elde etti. 

504 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri