ÜLKÜCÜLER TEK YÜREK OLDU
Tarih : 2015.04.20  08:59:37
Edremit Ülkü Ocakları’nın düzenlediği “Bozkurtların Dirilişi” Konseri büyük bir coşkuyla Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Konsere Körfez’den ve Balıkesir merkezden binlerce kişi katıldı. Gece açılış konuşması yapan Edremit Ülkü Ocakları Başkanı Halil Görmen, ilk başta protokol ve gelen misafirlere teşekkür konuşmasının ardından, “bu gece öyle afaki ve beyhude bir gece değil. Bu gece; bir olmanın, diri olmanın gecesidir. Bu gece Türk milliyetçilerinin Kuvay-i Milliyeyi başlattığı ve tüm dünyaya verdiği güçlü bir nefes, bu nefes Sultan Alparslan’ın, Malazgirt’ten, Fatih’in İstanbul’dan, Mustafa Kemal’in Samsun’dan, Başbuğumuzun zindanlardan dirildiği kutlu bir diriliştir. Bu diriliş mazlumların yanında Yunus, zalimlerin karşısında Yavuz, onurlu ve şuurlu duruşlarıyla, ben Türküm diye haykıran Türk milliyetçilerinin dirilişidir. Bu diriliş Türklüğünden utananlara inat, varlığını ebediyyeten sürdürecek olan millet ve ülkü sevdalılarının dirilişidir. Bilge Kaan’ın otağı, Alparslan’ın kapıyı aralayışı, Şeyh Edabali’nin duası, Nihal atsızın Türklüğü, Başbuğumuzun çağrısı büyük Türkiye ülküsüdür. Kıymetli misafirler son dönemlerde ülkemizin milli onuru ve üniter yapısı yok edilmeye çalışılmakta. Açılım adı altında milletimiz ayrıştırılmakta ve ötekileştirilmektedir. 1000 yıllık kardeşliğimizi dinamitleyerek etnik ve köken çatışması körüklenmektedir. ancak unutulmamalıdır ki, Yavuz’da bizim, İsmail’ de bizimdir. Değerli dava arkadaşlarım, bir konuya daha değinmek istiyorum. Ülkücüler olarak bizim en çok ihitiyaç duyduğumuz şey birlik ve beraberliktir. işte tam bu noktada rahmetli başbuğumuzun kuvvet birlik ve beraberlikten doğar sözünü hatırlamalıyız. Milletimizin yaşadığı bütün felaketler, birlik içinde yaşayamadığımızdandır. Tıpkı günümüzde ki gibi, bencillik, millet hizmetinde en büyük tehlikedir. Hepimiz birimiz birimiz hepimiz için olmalıyız. Bahsettiğim ülkücü irade; fanatiklerin, sempatizanların değil. Samimi ve inanmış ülkücülerin omuzlarında yükselecek ve iktidar olacaktır. Bu geceye katıldığınız için sizlere tekrar teşekkür eder saygılarımı sunarım. Allah Türk’ü korusun ve yüceltsin” dedi. Edremit Ülkü Ocakları Başkanının ardından Balıkesir İl Başkanı Kürşat Can Ateş Gecenin anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından liseli gençler şiir okudu ve Körfezimizin tanınmış halk oyunları ekibi yöresel oyunlarıyla gece renk kattılar. Edremit Ülkü Ocakları Gecesine yardımlarından dolayı Hüsnü Erkan, Fevzi Songur’a teşekkür plaketleri verildi. Plaketlerin ardından açık arttırma gerçekleşti. Sahneye çıkan Genel Merkez Sanatçısı Osman Öztunç sevilen parçalarıyla salonu yer yerinden oynattı. Binlerce kişi tek bir ağızdan şarkılara eşlik etti ve tekbirler atarak gece son buldu. Geceye MHP Milletvekili adayları, Balıkesir MHP İl Başkanı Argun Atıcı, Balıkesir Ülkü Ocakları İl Başkanı Kürşat Can Ateş, Edremit MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Karabulut, Edremit Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Barış Kurt, Meclis Üyeleri, sendika ve oda başkanları, MHP İlçe Başkanları, İlçe Ocak Başkanları, İl Kadın Kolları, İlçe Kadın Kolları ve çok sayıda iş adamı katıldı.

456 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri