AYVALIK 2. ULUSLAR ARASI HALK DANSLARI ŞENLİĞİ BAŞLADI
Tarih : 2015.04.22  09:14:50
Ayvalık 2. Uluslar arası Halk Dansları Şenliği, Ali Bey (Cunda) Adasında yapılan gösteri ile başladı. Şenliğe Ayvalık’taki öğrenci ve folklor ekiplerinim yanı sıra Sırbistan, Bulgaristan ve Makedonya’dan öğrenci grupları da katılıyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen şenliğin ilk gösterisi Saat 10.30’da Cunda Güneş Saati önünde başladı. Bulgaristan ekibinin ardından Atatürk Anadolu Lisesi, Makedonya ekibi, Sakarya İlkokulu, Sırbistan ekibi ve Mehmet Akif ERrsoy Ortaokulu ekipleri sırayla gösterilerini sundu. Vatandaşlar rüzgarlı havaya rağmen gösterileri ilgiyle izledi. Bugün Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Cunda Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde yapılacak gösterinin ardından  23 Nisan günü gösteriler, Nuri Zarplı İlk-Orta Okulu, Altınova 14 Eylül İlkokulu, Necmi Komili İlk-Orta Okulu ve Cihan Yorgun okulunda gerçekleştirilecek.

ŞENLİK GALASI ANFİ TİYATRODA YAPILACAK

23 Nisan günü saat 14.30’da Liman İşletme Binası önünden başlayacak kortej yürüyüşü Meydan da sona erecek.  Yürüyüş sonrası ekipler Meydanda gösteri yapacak. 24 Nisan akşamı saat 20.00’de Anfi Tiyatroda yapılacak Gala gecesi ile şenlik sona erecek. Şenliğe, Atatürk İlkokulu, Kıvanç Sarlıcalı İlkokulu, Ali Çetinkaya İlkokulu, Merkez İlkokulu, Sakarya İlk- ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu, 15 Eylül Orta Okulu, Atatürk Anadolu Lisesi, Halk Eğitim Merkezi ve Folklor Derneğinin yanı sıra Edremit, Sırbistan, Bulgaristan ve Makedonya’dan gruplar katılıyor.

 

436 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri