TAŞLARA EL İŞÇİLİĞİ İLE ESTETİK KATIYOR
Tarih : 2015.05.04  08:57:24
Doğal yapı malzemesi kullanarak dekorasyon alanında rölyef ve şömine çalışmaları yapan Berat Çivici, Fethiye Mahallesi Kaymakam Ethem Bey Caddesinde Ayvalık Sanat Ocağını açtı. Çivici taş dizayn atölyesinde yaptığı barok motifli çalışmaları ile dikkat çekiyor.

Heykeltraş ve Ressam Berat Çivici, Almanya’nın ardından yerleştiği Ayvalık’ta, Rölyef, heykel, şömine dekorasyon, taş ahşap oymacılığı, taş dekorasyon, çizim ve tasarım çalışmaları ile kısa zamanda özel dizaynları ile beğeni topladı. Çivici, taşlara el işçiliği ile estetik katıyor. 

İÇ VE DIŞ TASARIMDA ÖZEL DİZAYNLAR

Berat Çivici, Fethiye Mahallesi Kaymakam Ethem Bey Caddesi geçidi ile Dalkıran Mehmet Ağa Caddesinin kesişme noktasında, Kardeşler Market yanında açtığı ‘T.C Ayvalık Sanat Ocağı’ ile sanatında iddialı, yaptığı işte garantili.

2008 yılında heykel merakını Almanya’da pratiğe döktüğünü anlatan Çivici, “Çocukluğumdan beri resim yapıyorum. Sanattan uzaklaşmak istemiyorum. Sadece sanatla para kazanmayı denedim. Zor. İç dekorasyona yönelik çalışmalarım vardı ben de iç dekorasyonla sanatı bütünleştirdim. Ayvalık benim son noktam. Almanya’da 8 yıl yaşadım. Birçok Avrupa ülkesi gördüm. Ayvalık benim çocukluk hayalim. Aslen Savaştepe’liyim. Çocukluk hayalimi gerçekleştirdim ve Ayvalık’a yerleştim. Burada yapacağım desenlerle, görenlerin ‘Bu Berat Çivici tarzı’ demesini istiyorum” dedi. El emeği tasarımlarında barok,rokoko ve Osmanlı motifleri kullanan Berat Çivici, Neo klasik ‘İda’ tarzı desenleri kendi yorumuyla buluşturmaya hazırlanıyor. Mermer, granit gibi doğal taşlar yanında gaz betonla da çalışan Çivici, Sarımsak taşı ile rölyef yapmak istiyor. 

579 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri