ALTIEYLÜL ŞÖLENE HAZIR
Tarih : 2015.05.05  09:24:41
11. Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen şöleni için hazırlıklar tamamlandı. Bu yıl 11. si düzenlenen şölen hem yerel- ulusal hem de uluslar arası niteliği ile daha geniş katılımlı olacak.

Yurt dışından Makedonya, Bulgaristan, Kırgızistan ve Bosna Hersek’ten; yurt içinden Kütahya, Gaziantep, Adana, Ankara gibi birçok ilden ekiplerin katılacağı şölen 6-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında yoğun etkinliklerle il merkezi ve Ayvatlar mahallesinde gerçekleştirilecek.

6 Mayıs 2015 günü saat: 16.00’da Karesi Türbesi önünden dualarla başlayacak olan Yörük göçü (Kortej) anıta yürüyerek çelenk bırakacak. Aynı gün Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularının katılacağı Ali Hikmet Paşa Meydanındaki imza programı gerçekleştirilecek.

Ali Hikmet Paşa Meydanı, Atatürk Parkı, Asri Park ve Çevre Eğitim Parkı (Asuva) gibi bir çok noktada folklor gösterileri ve defileler yapılacak, sergiler düzenlenecek.

Şölen 10.05.2015 Pazar günü Ayvatlar mahallesindeki Yörük evi açılışı ve ardından sevilen sanatçı Zara’nın saat: 16:00’daki konseri ile sona erecek Ayvatlar mahallesinde gerçekleştirilecek olan şölen için 10 Mayıs Pazar günü saat: 10:00’dan itibaren Ayvatlar mahallesine Toplu Taşıma Merkezi, Asri Park, Kurtdereli Spor Salonu ve köylü garajından ücretsiz otobüs seferleri yapılacak.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “Gelenek ve Göreneklerin yaşatılması, tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için yapılan bu tür etkinliklere her zaman öncülük etmeye destek olmaya devam edeceğiz. Oldukça renkli ve çeşitlendirilmiş etkinlikleriyle birçok yerel ve ulusal kanalda canlı yayınlanacak olan 11. Uluslar arası Balıkesir Yörük ve Türkmen Şölenine tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

 

233 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri