GÜLÜN ARDINDAN BU KEZ KİRAZ İÇİN İLK KAFİLE GELDİ
Tarih : 2015.05.08  09:23:13
BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI’NIN (BAKA) TURİZMİN YILA YAYILMASI AMACIYLA SÜRDÜRDÜĞÜ ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA TARIM ÜRÜNLERİ GÜLÜN YANI SIRA KİRAZ VE ÇİÇEĞİNİN DE TURİZM ÜRÜNÜ OLMASI YÖNÜNDEKİ GELİŞMELER MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) turizmin yıla yayılması amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında tarım ürünleri gülün yanı sıra kiraz ve çiçeğinin de turizm ürünü olması yönündeki gelişmeler meyvesini vermeye başladı. Isparta’nın Uluborlu ilçesine tur programına alınan “Kiraz ve Kiraz Çiçeği” için ilk Tayvanlı turist grubu geldi 
Kiraz ve çiçeği için gelen ilk turist kafilesine eşlik eden Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, BAKA’nın çalışmaları ile Güneykent’te gül turizmi ile başlayan etkinliğin Uluborlu’da kiraz çiçeği ile devam ettiğini belirterek, önümüzdeki süreçte turistlere kiraz hasadı yaptırmak ve buradaki doğal yaşamı göstermek istediklerini belirtti.
Japon, Koreli, Taylandlı ve Malezyalı turistlere yönelik çalışan Dorak Turizm’in tur programı kapsamına aldığı “Kiraz ve Kiraz Çiçeği” için gelen ilk turist kafilesi, Uluborlu’da Aslanlı Park Çay Bahçesi’nde mola verdikten sonra Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi ile tanıştı. Konuklara Uluborlu ile ilgili bilgiler veren Başkan Ünverdi, kiraz çiçeklerinin bulunduğu bahçeyi de gezdirdi.
Uluborlu’da ilk turist kafilesini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirten Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, önümüzdeki süreçte de BAKA’nın desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

285 kez okundu
Diðer Ekonomi Haberleri