AYKÜSAD 3. ÇOCUK RESİM ŞENLİĞİ YAPILDI
Tarih : 2015.05.25  09:32:11
Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) 3. Çocuk Resim Şenliği 22 Mayıs günü Amfi Tiyatroda yapıldı. Yaklaşık 400 öğrencinin şenlikte yaptığı resimler, 28 Mayıs günü Cumhuriyet Meydanı’nda sergilenecek. Ayvalık’ta yaşayan çocukları sanatla buluşturma hedefiyle 2013 yılında başlatılan etkinlik, 3. yılında da yoğun ilgi gördü. Ayvalık Kültür Sanat Derneği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen etkinliğe, Ayvalık Belediyesi destek verdi.

400 ÇOCUK RESİM YAPTI

22 Mayıs tarihinde 10.00- 14.00 saatleri arasında gerçekleştirilen AYKÜSAD 3. Çocuk Resim Şenliğine, ilçedeki 17 okuldan yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Aileleriyle Amfi Tiyatroya gelen çocuklar, verilen kağıt ve boyalarla istedikleri konuda resim yaptı. Şenlik sırasında On Beş Eylül Orta Okulu ve Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu Müdür Yardımcıları yan flüt ve gitar çalarak çocukların keyifle resim yapmaları için güzel bir ortam yarattı.

“ONLARIN HEYECAN VE ENERJİSİNİ YÜKSELTMEYİ HEDEFLEDİK”

AYKÜSAD Dönem Başkanı Yaşar Akçay, “ Çocukları sanatla buluşturmaya çalıştık. Onların heyecan ve enerjisini yükseltmeyi hedefledik. Daha sosyal bir ortamda bir gün geçirmelerini sağlamaya uğraştık. Çocuklarımızın şenlikte yaptığı resimleri 28 Mayıs günü Cumhuriyet Meydanı’nda Ayvalıklıların beğenisine sunacağız” dedi. 

187 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri