YAZ SEZONUNA YÖNELİK ÇALIŞMALAR ANLATILDI
Tarih : 2015.05.26  09:11:14
Ayvalık Belediyesi, yaz sezonuna yönelik olarak Altınova’da İnönü ve Cumhuriyet Caddeleri, Sarımsaklıda taş döşeme çalışması, Altınova Sahil yolu ve Ali Bey (Cunda) Adası Atatürk Koruluğunda ise düzenleme yapıldığını açıkladı. Kırsal Mahallelerde ise oyun parkları kurulmasının ardından iç yollarının düzenleneceği, Tuvalet yapımının yanı sıra gasil hanelerin modernize edileceği belirtildi.

Ayvalık Belediye Başkan Vekili Hüseyin Barış ve Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, yaz sezonu nedeniyle belediye bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında yerinde inceleme ve açıklama yaptı. Atıl durumda olan Altınova Asfalt Şantiyesi kullanımda olduğunu belirtilirken ilk olarak Altınova Mahallesinde İnönü ve Cumhuriyet Caddelerinde yama ve sıcak asfalt çalışmaları yapıldığı alan incelendi.  Altınova Sahil Bandının uzatılarak kilit parke taş döşendiği açıklanırken Sarımsaklıda Bosna Bulvarı ve Barış Manço Sokağı başta olmak üzere toplam 50 bin metre karelik taş döşeme çalışmasının başladığını toprak yolların kilit parke taşı olacağı belirtildi. Sarımsaklı plajları Ayvalık Belediyesindeymiş gibi hareket ettiklerini ve plaj temizliği yapıldığı, Çakmak Mahallesinde de bozuk olan iç yollarda çalışma yapıldığı, eski Sağlık Ocağı binasının onarılarak Zeytin Çekirdekleri Projesine yönelik kullanılacağı söylendi.

KUM ADASINA MAVİ BAYRAK ALDIK”

Geçtiğimiz günlerde Mavi Bayrak ekibinin geldiğini ve Mavi Bayrak alındığını belirten Bacan, “Kanalizasyon bağlantıları yapılıyor. Oraya bir cankurtaran kulesi, tuvalet koyacağız. Kum adası ilk kez Mavi Bayrak almış oldu” dedi.

ARMUTÇUK PAZAR YERİ YOLU ALT YOLA BAĞLANIYOR

Armutçuk Pazar yeri yolunda düzenleme başlatıldığı belirtilirken, “Armutçuk Pazar yerinde giriş takının kaldırıldığı, yol alt yolla bağlanılarak trafiğe açılacak. Vatandaş bu yoldan Cunda’ya gidebilecek. Binaların arasındaki yollarla bağlanacak bu yol” denildi.

ATATÜRK KORULUĞU MESİRE YERİ OLDU

Lale Adasında eski belediye başkanı Ahmet Tüfekçi döneminde oluşturulan Atatürk Koruluğunun düzenlenerek mesire yeri olacağını kaydeden Bacan, “11 adet barbekü yapıldı. 25 masa konuldu, Mangal için 13 ayrı bölüm yapıldı. 24 aile aynı anda piknik yapabilecek. Tuvaletler yapıyoruz. Çocuk parkı yapıldı, spor aletleri de konulacak. Çay ocağı ve büfe de konulacak. Yıllardır kapalı duran koruluk halkın hizmetine açılıyor” dedi.

AMBULANSLAR SAĞLIK BAKANLIĞI STANDARTLARINA UYGUN HALE GETİRİLİYOR

Var olan iki ambulansın 70 bin lira harcanarak Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun hale getirildiğini ATT personeli alınmasının ardından 1 Haziran’da hizmete başlayacağını söyleyen  Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, “Yaz sezonu dolayısıyla Ayvalık Belediyesi şehrin her yerinde çalışır vaziyette. Öncelikle ihalesi yapılan yollarla ilgili kilit parke taş yapımı devam ediyor, aynı zamanda bizim çalışma alanımıza giren asfalt yollarda çalışmalarımız oluyor.  Yama ve sıcak asfalt çalışmaları entegre olarak devam ediyor. Toplamda 150 bin metre kare yol çalışması yapmış olacağız. Ot yolma, çiçeklendirme, gece sulama çalışmaları da devam ediyor” dedi. Ayvalık Belediyesi’nin hizmet atağının daha da devam edeceğini bildiren başkan vekili Hüseyin Barış, Ayvalık’ın çehresinin değişeceğini söyledi.

401 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri