HAVRAN’DA KUDUZ KÖPEK PANİĞİ
Tarih : 2015.06.30  09:21:48
Bir hafta önce Balıkesir’in Havran ilçesinin iki mahallesinde kuduz köpeğin bazı hayvanları ısırması nedeniyle, İlçe Tarım ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Küçükdere ve Büyükdere mahallelerinde 6 aylık karantina uygulaması başlatıldı.

Havran Büyükdere ve Küçükdere Mahallelerinde, yaklaşık bir hafta önce nereden geldiği belli olmayan kuduz hastası sokak köpeği, Küçükdere ve Büyükdere mahallerinde iki büyük baş hayvanı ısırdı. Ardından 4-5 köpek ile birkaç tavuğu da ısıran kuduz köpeği mahalle sakinlerinin fark etmesi üzerine köpek vurularak etkisiz hale getirildi.  Mahalle sakinlerinin Yetkililere haber vermesinin ardından köpek, Otopsi için Bursa’ya gönderildi. Yapılan otopside köpeğin kuduz olduğunun tespit edilmesi üzerine acilen harekete geçen yetkililer, köpek tarafından ısırılan iki büyük baş hayvan ve kümes hayvanlarını itlaf ederken, ısırılan köpekler ise aşıları yapılarak, karantinaya alındı. Kuduz vakasıyla ilgili bilgi almak için Havran İlçe Tarım Müdürü Recep Özbudak aramamız sonucu konuyla ilgi şöyle konuştu “ Evet doğrudur biz ilçe tarım olarak gerekli önlemleri almaktayız her gün mahallede Büyük Baş hayvanlara ve sahipli köpeklere aşılarımız devam etmekte. Lakin esas olan başı boş sokak köpekleri sorun yakaladığımızı aşılıyoruz ama yakalayamadıklarımız da var işte en büyük sorun onlar bölgemizde hayvan barınağı olmadığı için belediyemizin tedbirleride yeterli olmaya biliyor. Asıl bu sorunu çöze bilirsek işte o zaman kuduzdan çekinmeye çok gerek kalmıyacaktır. Şimdi bu iki mahallede 6 ay süreyle karantina uygulamamız başladı bu yüzden bu iki mahalleden ne büyük nede küçük baş hayvan ticareti olması mümkün değil fakat hayvanlar küpeliyse bu hiç mümkün değil, vatandaşın elinde küpesiz hayvan varsa satarsa bunu tespit etmemiz mümkün değil vatandaşlar bu konuda duyarlı olmak zorunda. Biz ilçe tarım olarak çalışmalarımızı süratla yapmaya devam ediyoruz ve edeceğiz de .” dedi.

Aslında manidar olan şey ise bu tür olayın basında duyulmaması basın bu konuda kamuoyunu bilgilendirerek kamuoyuna hizmet etmiş oluyor yetkililer niçin bu konuda duyarlı davranmadı işin ilginç tarafı.

1417 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri