ATSO BAŞKANI ÇETİN’DEN TATİLCİLERE UYARI
Tarih : 2015.07.20  09:35:25
ATSO BAŞKANI ÇETİN’DEN TATİLCİLERE UYARI - ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI (ATSO) BAŞKANI DAVUT ÇETİN: - “YERLİ TURİSTTEKİ DOLULUK TURİZMCİYİ SEVİNDİRDİ” - ‘YAŞANAN TRAFİK KAZALARI BAYRAMIN TADINI KAÇIRDI’ - “DÖNÜŞ YOLUNDA TÜM SÜRÜCÜLERİN TRAFİK KURALLARINA UYMASINI İSTİYORUZ”

ANTALYA (İHA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Ramazan Bayramı tatiliyle turistik tesislerin doluluk oranlarının sektörü sevindirdiğini ama tatil öncesi ve 3 günlük tatil süresince meydana gelen trafik kazaları nedeniyle bayramın tadının kaçtığını belirtti. 
Rus turist sayısının azalması nedeniyle zor bir sezon yaşayan Antalyalı turizmciler bayram tatilinde yerli turistlerin akınına uğradığını açıklayan Başkan Çetin, “Bu durumdan turizmcilerimizin biraz nefes aldığını biliyorum. Elbette Rusya krizinin kaybını telafi etmez ama sektör açısından çalışan personel açısından önemli bir tatil dönemi olduğunu söylemeliyiz. Yaz bitmeden Kurban Bayramı tatiliyle de sektöre hizmet eden bütün kesimler rahat bir nefes alacak duruma geleceklerdir. Ancak bu durum beklenen yabancı turist sayısına ulaşılamaması nedeniyle yaşayacağı tahmin edilen 3 milyar dolar düzeyinde gelir kaybını telafi etmeyecektir” dedi.

“KAZALAR ACILARA NEDEN OLDU”
Trafik kazalarında bilançonun çok ağır olduğunu söyleyen Başkan Çetin, “Binlerce insan bulundukları şehirlerden uzaklaşarak başta Antalya olmak üzere tatil bölgelerine ve yakınlarının bulunduğu bölgelere akın etti. Ama dikkatsizlik ve kurallara uymaması nedeniyle ne yazık ki onlarca vatandaşımız amaçlarına hayallerine ulaşamadılar. Onlar hayatlarını kaybetti ve yakınlarını olduğu kadar bizleri de Türkiye’yi de acılara boğdu” diye konuştu.

“UZUN SEYAHATLERDE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI TERCİH EDİLMELİ”
Kazalar nedeniyle yolların kan gölüne döndüğünü söyleyen Çetin,” “Emniyet teşkilatının verilerine göre 4 günlük süre içinde, bayramın son günü olan pazar hariç 74’den fazla vatandaşımız yaşamını yitirdi, aileler yok oldu. Yaralı sayısı 400’leri geçti. Jandarma bölgesinde meydana gelen kazalarla ilgili bilgiler gelince bunun daha da artacağını düşünmek bile istemiyoruz. 4 günlük sürede günlük ortalama 18’den fazla yaşamını yitirmiş görünüyor. Bu çok fazla bir can kaybı. Yetkililerin önlem almasından daha da önemlisi vatandaşlarımızın kurallara uyması çok daha önemli. Kazaların en büyük nedeni, aşırı hız, yolu tanımamak, hatalı sollama, yorgunluk-uykusuzluk ve kurallara uymamak olduğunu hepimiz biliyoruz. Kazaların olmaması ve hayatların kaybedilmemesi için belirlenmiş olan kurallara mutlaka uyulmalı. Uzun seyahatlerde toplu taşıma araçları tercih edilmelidir” ifadelerine yer verdi.

240 kez okundu
Diðer Ekonomi Haberleri