ULUCAMİ MÜHÜRDEN KURTULDU
Tarih : 2015.07.24  09:36:27
Balıkesir’in Edremit ilçesinde 9 ay önce inşaatı durdurulan ‘Edremit Körfez Ulu Caminin’ mührü sökülerek inşaat çalışması tekrar başlatıldı. Edremit Körfez Ulu Camii ve Külliyesi Yaptırma, Yaşatma, Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Lütfü Karamanoğlu, “Mührü söktük ve Edremit’e irtifa kazandırdık” dedi.

Edremit Körfez Ulu Camisinin inşaatı 9 ay önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından gönderilen yazı ile mühürlenerek inşaatı durdurulmuştu.

Cami Yaptırma Dernegi Başkanı Lütfü Karamanoğlu “9 ay önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından sivil uçuşlara engel olması nedeniyle Cami inşaatımız durdu ama bu gelen yazı ile Edremit’in irtifa konusunda birçok sorunu çözdük ve mühür söküldü. Şimdi cami inşaatının devam ettirilmesi ve tüm inşaatının bitirilmesi için yönetim kurulu üyelerimiz ile dernek üyelerini arayıp bu sevincimizi onlarla paylaştık. Yakın sürede Edremit Kaymakamlığı ile Edremit Belediye Başkanını ziyaret edeceğim” dedi.  Başkan Karamanoğlu, bu karar ile caminin tüm inşaatını bitirme hakkını elde ettiklerini ve 4 minarenin de birinci şerefelerinin yapılabileceği açıklamasını yaptı.

Bu irtifa kararı ile caminin kubbesinin ve caminin tamamının inşaatını kapsadığını açıklayan Karamanoğlu, İleriki tarihlerde yeni olumlu kararlar alındığında minarelerin diğer şerefelerinin de yapılabileceğini söyledi.

Karamanoğlu “Edremit Körfez Ulu Camisinin 4 minareli, 12 şerefeli, 8 bin 500 metre kare alan oturan ve bin 850 metre kare inşaat alanına sahip 3 bin 500 kişilik camide 3500 – 4000 kişi aynı anda ibadet yapabileceği Ege'nin en büyük camisi olacak. Bu cami İstanbul’un Çamlıca Tepesi, Piyer Loti Tepesi neyse, Edremit’te de öyle olacaktır. Edremit Körfezine ve Edremit’e gelen misafirlerimizi Çamtepe'de ki bu camiye getirecek, Edremit Körfezi'ni buradan temaşa ettirecek. Otobüsler dolusu cami ziyaretine gelen turistler Edremit ekonomisine katkı sağlayacak. Körfez Ulu Camisinde yaklaşık 3 bin 500 – 4 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek” dedi.

Edremit Körfez Ulu Camii ve Külliyesi Yaptırma, Yaşatma, Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Lütfü Karamanoğlu, “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) gelen yazı ile dün itibarı ile camideki mührü söktük. İlçedeki TOKİ konutları, Ülkü Tepedeki yüksek antenlerin mühürlenmelerine bu karar ile mühürlenmeleri ortadan kalktı. Edremit’e 30 metre irtifa kazandırdık. Mutluyuz” dedi.

 

 

 

 

 

 



445 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri