KÖYLÜLER GENEL MÜDÜRÜ KÖYDEN KOVDU
Tarih : 2015.07.28  10:12:27
Balıkesir’de tarım ovasına kurulması beklenen ve günde 275 ton kömür yakacak kağıt fabrikasının genel müdürü, fabrikanın kurulacağı Paşaköy’e gelerek bilgi vermek istedi.

Köylüler, kömürle çalışacak fabrikayı istemediklerini belirterek, genel müdürden köyü terk etmesini istedi. 
Balıkesir’de ilk olarak termik santral kuracağı iddia edilen fabrikaya tepki büyüyor. Önceki gün yaptığı açıklama ile termik santral kurmayacaklarını belirten Fabrikanın Genel Müdürü Ahmet Taşçı, fabrikanın ihtiyacı olan enerjiyi 275 ton ithal kömür yakarak elde edeceklerini bildirdi. 
Bugün fabrikanın kurulması düşünülen Balıkesir’e 14 kilometre uzaklıkta bulunan Paşaköy’e gelen Ahmet Taşçı’ya vatandaşlardan tepki geldi. Kadınların ve çocuklarında bulunduğu kalabalık grup köy kahvesinde konuşmak isteyen Genel Müdür Taşçı’yı konuşturmadı. Kömürle çalışan her türlü fabrikaya karşı olduklarını söyleyen köylüler, Genel Müdür Ahmet Taşçı’ya ‘Git kendi memleketine kur fabrikayı’ diyerek tepki gösterdi.
Büyük bir santral kurmayacaklarını kaydeden Genel Müdür Taşçı’ya ‘Kime sordunuz da yapıyorsunuz’ diyen köylüler tarımla geçindiklerini ifade ederek topraklarının kirletilmesine izin verilmeyeceğini söyledi. Hep bir ağızdan ‘Hayır’ sloganları atan köylülerden bir vatandaş köyün içinden geçen su kanalına girerek ‘Bu sular bereket’ diye bağırdı.
Toplantıda konuşmasına izin verilmeyen Genel Müdür Taşçı, daha sonra konuşma yapmak istediği kahvede oturdu, köyde yaşayan kadınlar Ahmet Taşçı’nın yanına gelerek ‘Lütfen gider misiniz? Sizi bu köyde istemiyoruz’ dedi. Bir süre köylülerle ayakta konuşan Ahmet Taşçı, daha sonra köyden ayrıldı.

 

588 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri