KAPADOKYA, FUTBOL TAKIMLARI İÇİN GÖZDE KAMP MERKEZİ HALİNE GELDİ
Tarih : 2015.07.28  10:34:46
Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi, futbol takımlarının da gözde kamp merkezi haline geldi.

Son 5 yılda 200’ü aşkın futbol kulübünün kamp yaptığı bölgede yeni sezon öncesinde halen çok sayıda yerli ve yabancı futbol kulübü bulunuyor. 
Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, her yıl yaklaşık 3 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin, kültür turizminin yanında spor turizmi açısından da son yıllarda önemli bir merkez haline geldiğini kaydetti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve turistik tesislerin yatırımları ile Nevşehir il merkezi ve ilçelerinde çim futbol sahası sayısının 17’ye ulaştığını ve son 5 yılda 200’ü aşkın futbol takımının kamp yaptığını söyleyen Ünlüer, zengin spor tesislerinin yanı sıra yüksek rakım, hava temizliği ve nem oranındaki düşüklüğün futbol takımları için bölgenin tercih edilme sebeplerinin başında geldiğini vurguladı. 

"SAHALARIMIZ STANDARTLARIN ÇOK ÜZERİNDE"
Ünlüer, yeni sezon hazırlıkları için kamp merkezi arayışında olan futbol takımlarının Kapadokya’ya olan ilgisinin her geçen yıl arttığını belirterek, "İlimizde profesyonel liglerde mücadele eden bir futbol takımımız olmamasına karşı bakanlığımızın yatırımları sayesinde 17 çim futbol sahamız var. Bu sayıda bir futbol sahasına bir çok büyükşehir dahi sahip değil. Müdürlüğümüz çalışanları tarafından düzenli olarak bakımları yapılan sahalarımız standartların çok üzerinde. Hemen hemen bütün ilçelerimizde futbol sahamız mevcut. Bunun yanında bölgenin bir turizm merkezi olması nedeniyle ilimiz 20 bini aşkın bir yatak kapasitesine sahip. Burayı tercih eden futbol takımları modern spor tesislerinin yanı sıra konaklama sorunu da yaşamıyorlar. Turistik konaklama tesislerimizde dünyanın en kaliteli işletmeleri arasında yer alıyor. Bölgeye gelen futbol takımları tesislerimizde yeni sezona hazırlanırken hem de bölgenin tarihi ve turistik güzelliklerini görme imkanı buluyor” dedi. 
Geçtiğimiz yıl Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig, Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig'inden 60 futbol takımını ağırladıklarını belirten Ünlüer, bu yılda 50’yi aşkın futbol kulübünün 2015-2016 futbol sezonu öncesinde ilk etap hazırlık kampını Nevşehir’de gerçekleştirdiğini açıkladı. 

EREN: "BÖLGEYİ DAHA ÇOK TAKIMIN TERCİH EDECEĞİNE İNANIYORUM"
Yeni sezon öncesinde bölgede kamp çalışmalarını sürdüren 3. Lig takımlarından Dersimspor’un Teknik Direktörü Ali Eren, Kapadokya bölgesindeki sahaların ve iklim şartlarının bölgeyi tercih etmelerindeki en önemli etken olduğunu kaydetti. Eren, “Bölgede çok sayıda konaklama tesisi ve çim sahalar mevcut. Bizim kamp yaptığımız otelin kendisine ait hemen yanında bulunan bir çim sahası var. Bu durum işimizi bir hayli kolaylaştırıyor. Ayrıca bölgenin önemli bir turizm bölgesi olması da avantaj. Bölgedeki kaliteli spor tesislerinin artması ile birlikte bölgeyi daha çok takımın tercih edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

TERZİ: "ÇOK SAYIDA TAKIM VAR, HAZIRLIK MAÇI YAPMA ŞANSI DA YAKALIYORUZ"
Zonguldakspor Teknik Direktörü Cahit Terzi ise, bölgeye ikinci kez kamp için geldiğini belirterek, çalışma ortamlarından son derece memnun olduğunu vurguladı. Terzi, "Burada bizimle birlikte çok sayıda takım var. Bu sayede hazırlık maçı yapma şansını da yakalıyoruz. Konaklama tesisleri ile sahalar arasındaki mesafelerin yakınlığı güzel. Şimdiden kamp çalışmaları için ilgi çeken bölgenin ileri ki yıllarda çok fazla kulübü ağırlayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

331 kez okundu
Diðer Spor Haberleri