54 SURİYELİ MÜLTECİ YAKALANDI
Tarih : 2015.07.30  09:49:27
Ayvalık’ta 29 Temmuz tarihlerinde toplam 54 mülteci yakalandı.

Yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçmek isteyen biri 41 diğeri 13 kişilik grup halinde toplam 54 mülteci, TCSG 8 Bot Komutanlığınca yakalandı. 13 kişilik ilk grubun 29 Temmuz saat 02.00’de yakalandığı öğrenilirken 41 kişilik diğer grup, sabah saatlerinde Çıplak Ada yakınlarında ele geçirildi. Şişme botlarının motoru bozulan mültecilerin olası bir boğulma tehlikesi atlattıkları öğrenildi.

İŞLEMLERİNİN YAPILMASINI 9 SAAT BEKLEDİLER

Yakalanan mülteciler, uygun koşullar olmadığı için yere oturup, yatarak işlemlerinin tamamlanmasını bekledi. Kolluk görevlileri özveriyle imkânlarını sunarken sıcak havada saatlerce bekleyen mültecilerden kimi araç gölgesine kimi duvar kenarına sığındı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mültecilerin tamamının Suriyeli olduğu öğrenildi.

1 HAFTA İÇİNDE YAKALANAN MÜLTECİ SAYISI 600’E ULAŞTI

Yaz ayında mülteci geçişinin arttığı, son bir haftada yakalanan mülteci sayısının 600’e ulaştığı öğrenildi. Mülteciler, Balıkesir Göç İdaresi işlemlerini yapana kadar Ayvalık’ta, eski Hastane içinde bulunan Diyaliz Binasında ve Eski Bölge Trafik Binasında barındırılıyor. 

242 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri