BALIKESİR SAĞLIK-SEN’DEN TOPLU SÖZLEŞME REÇETESİ
Tarih : 2015.07.31  09:29:46
Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Ömer Seyfettin Çelebi düzenlendikleri basın toplantısında toplu sözleşme taleplerini reçete ile açıkladı.

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Ömer Seyfettin Çelebi 3 Ağustos'ta 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı adına toplu sözleşme masasına oturacaklarını belirtti. Çelebi Türkiye genelindeki il teşkilatlarımız ve on binlerce üyemizin katılımıyla 81 ilde hastane önlerinde de kamuoyu ile paylaşıyoruz. Sadece taleplerimizi paylaşmak için değil, kahpece pusularla şehit edilen askerlerimizi, polislerimizi dualarla anmak, sağlık çalışanlarını kaçıracak, ambulanslara ve sağlık kurumlarına saldıracak kadar vahşileşen terör saldırılarını telin etmek için toplanıyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tabandan tavana işleyeni istişare süreçleri ile hazırladığı, biraz sonra açıklayacağımız toplu sözleşme taleplerimizin, 74 milyon ülke insanının duyarlılığını ve desteğini hakkettiğini buradan açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum” dedi.
Bugüne kadar sergilenen duyarsızlığı Kamu İşveren Kurulu'nun yakalandığı bir hastalık olarak gördüklerinin altını çizen Çelebi "“Devletin en tepesinin, Cumhurbaşkanımızın talimatına rağmen iki yıl da yıpranma payı hakkını vermeyen bürokrasinin emek hazımsızlığı yaşadığını düşünüyoruz. Bu yüzden toplu sözleşme masasına sağlık çalışanlarının Kamu İşveren Kurulu için hazırladığı bu reçeteyi götürüyoruz. Toplu Sözleşme Masasına Sağlık Sen olarak 90'ın üzerinde taleple gidiyoruz. 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı adına paylaştığımız toplu sözleşme reçetemizin hayırlar getirmesini diliyor başta medyamız olmak üzere bütün kamuoyunu bir kez daha sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarına sahip çıkmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

252 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri