ZEYTİN İLAÇLARI HAZIR
Tarih : 2015.07.31  09:54:03
- Balıkesir’in körfez yöresinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlükleri zeytinlik alanlarda sinek sayımını sürdürürlerken, Büyükşehir Belediyesi, Burhaniye, Edremit, Havran, Gömeç ve Ayvalık ilçelerini içine alan körfez bölgesindeki zeytinliklerde kullanılmak üzere yaklaşık 45 bin litre ilacı Burhaniye’ye gönderdi.

Büyükşehir belediyesinin satın aldığı ilaçlar Bandırma ve Burhaniye’ye gönderilirken, ilaçların gelmesi çiftçileri sevindirdi. Yörede zeytinyağı fiyatlarında altın yılı yaşanırken, yapılacak uçakla ilaçlamanın zeytinyağında kaliteyi artırdığı kaydedildi. Zeytin sineği ilaçlamasının yağda kaliteyi artırdığını anlatan Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Ali Duman,”Büyükşehir belediyesi bu yılda ilaçları getirdi. Büyükşehir belediye başkanımız Edip Uğur’a teşekkür ediyoruz. Memleketimiz için hayırlı olsun. Yapılacak zeytin sineği mücadelesi zeytinyağındaki kaliteyi artıracaktır” dedi. Yaklaşık 45 bin litre ilaç geldiğini anlatan Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Vekili Dursun Yanlıç,” Burhaniye de halkın geçiminin yüzde 75’ini zeytin oluşturmaktadır. Yöremizde kaliteli zeytinyağı üretilmektedir. Tüm körfez de zeytin sineği sayımları devam etmektedir. İlaçlama aşamasına gelindiğinde uçakla ilaçlama yapılacaktır. Bu yılda havadan ilaçlama yapılacak. İlaçlarımız geldi. İnşallah, bereketli bir sezon geçiririz” dedi.
Öte yandan Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün zeytin ve zeytinyağı konusunda Osmanlı arşivlerinde başlattığı belge araştırması tamamlanırken, 200’e yakın belgeye ulaşıldı. Tercüme edilen belgelerin kitap haline getirileceği açıklandı. Körfez bölgesinde 12 milyon dolayında zeytin ağacı bulunuyor.

339 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri