BALPARK’A AYVALIK’TAN BİR TALEP, BİR TEPKİ
Tarih : 2015.08.03  09:36:26
Ayvalık Kaymakamlığı, Balıkesir Otopark İşletmeleri Tic. Ltd. Şti (BALPARK) tarafından işletilen parkomatların, Atatürk Caddesi üzerinde Hükümet Konağından Cumhuriyet Meydanına kadar olan bölümünün kaldırılmasını istedi.

Kaymakam Namık Kemal Nazlı’nın talimatı ile İlçe Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı talep yazısının geçtiğimiz ay içinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesine gönderildiği öğrenildi.

“YOĞUNLUK SIKINTI YARATIYOR”

İlçenin ana arteri olan Atatürk Caddesinde yaşanan yoğunluğun parkomatlarla birlikte arttığı gerekçesiyle talepte bulunduklarını kaydeden Kaymakam Namık Kemal Nazlı, “Atatürk Caddesi yoğun oluyor. Yaya geçiyor, İtfaiye geçiyor, ambulans geçiyor. Yoğunlukta sıkıntı yaşanıyor. Bu nedenle söz konusu bölümde parkomatların kaldırılmasını talep ettik” dedi.

“BİZİM DEĞİL, BÜYÜKŞEHİRİN YETKİSİNDE”

BALPARK’ın Ayvalık genelinde otopark ve parkomat ücreti olarak yüksek rakamlar istemesi ve yaşanılan sorunlara ilişkin Kaymakam Nazlı, “Bizim yetkimizde değil, Büyükşehir’in yetkisinde. Büyükşehir nasıl karar verirse öyle uygular. Biz gerek asayiş gerekse trafik, güvenlik açısından sıkıntı olacak noktaları daha önce belirtmiştik. Bunun dışında vatandaştan gelen talep ve şikâyetleri biz gönderiyoruz”

“OTOPARK HARACINA DUR DE”

Bulunan her boş alanın, çocuk parklarının bile otoparka dönüştürüldüğünü, 30 liraya kadar otopark ücreti alındığını duyduklarını belirten Ali Bey (Cunda) Adası Kalkındırma ve Koruma Derneği duruma tepki gösterdi. Dernek tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “Bu yaz sezonunda da bütün Ayvalık yöresinde olduğu gibi Cunda Adasında da hem halkı, hem esnafı, hem de tatilcileri ilgilendiren sorunlardan birisi otopark. BAL PARK adı altında Balıkesir Büyük Şehir Belediyesine ait otopark işletmeciliği usulsüzdür. Görevliler keyfi ücret uygulamakta, vermeyenlere kaba davranışlar sergilemekte, oto park konumu dışındaki sokak ve alanları resimlerde görüldüğü üzere işgal etmekte. Kaygılıyız, zira bu zorba ve soygun durumundaki tutum yüzünden bir tatsızlık yaşamak an meselesi. Kaygılıyız bu tatsızlıkta, Ankara'da olduğu gibi acı bir durum yaşanmasından çekiniyoruz. Devlet eliyle soyguna dur demek için mülki amir Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’nın olaya müdahale etmesini bekliyoruz. Emniyet biriminin de başı olarak kendi yetki alanı olan bu konuda duyarsız kalmaması gerekir. Turizm bölgesi olan beldemizin bu tür çirkin olaylarla karşılaşmasının önü alınmaz ise sorumluluk kendilerinindir. Gerek Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, gerekse Mülki amir Kaymakam Namık Kemal Nazlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer bu usulsüzlüğe göz yumamaz, izin veremez. Bu görev ve yetkiyi kötüye kullanmak olur. Mecliste oy çoğunluğu ile alınmış karar usulsüzdür ve park yeri diye belirledikleri alanlar bu izin yerlerini kapsamamaktadır. Devri büyük şehre yapılmamış bu alanlarda usulsüz kullanım vardır. Bu yanlıştan dönülmesi ve tatsız hadiselere neden olmadan konuya çözüm getirilmesi için kendilerini göreve davet ediyoruz.  Otopark Haracına Dur de’ denildi.  

 

1178 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri