HAVRAN’A YÜZ YILLIK YATIRIM
Tarih : 2015.08.05  09:23:01
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ve Belediye Meclis Üyeleri Daire Müdürleri, Ziraat Odası Başkanı Adem Yakut, Kocaseyit Sulama Birliği Başkanı İsmail Helvacıoğlu ile birlikte Havran ovasında Belediyeye ait yeni ekim yapılan tarlalarda incelemelerde bulundu.

Başkan Emin Ersoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Büyükdere mahallemizden Havran Belediyesine gelen içinde bulunduğumuz yaklaşık 10 dönümlük tarla atıl hantal bakımsız bir durumdaydı. Tarlamızın bakımını komple ekiplerimiz yeniden düzenledi. İlçemizin önde gelen ürünlerinden olan satsuma cinsi 350 adet mandalina fidanı ektik. Kısa sürede ektiğimiz fidanlar büyüdü. İleri yıllarda atıl durumdaki bu tarladan tonlarca mandalina toplayacağız elde edilen gelir Belediyemize büyük ekonomik gelir getirecek dedi. Başkan Ersoy İlçemizin bir diğer ürünü ise kara incirdir.

 İncir toplama dönemi başladı. Tüm İncir üreticilerine hayırlı bereketli hasat dönemi geçirmesini diliyorum. Havran'ın bereketi topraklarında muz hariç tüm meyve ve sebze çeşitleri yetişiyor. Havran'ın inciri mandalinası İzmir, İstanbul, Bursa gibi büyük şehirlerin toptancı hali manavları süper marketlerinde tüketiciye satılmakta. İzmir'de vatandaş soruyor Havran Mandalinası var mı? İstanbul'da soruyor Havran inciri var mı? diye İlçelerin tanıtımını bu şekilde yapılır. Kültürümüzle Tarihimizle Bereketli topraklarımızda yetişen ürünlerimizle Havran Türkiye'de adından söz ettiren İlçe olma yolunda adım adım ilerlemekte. Belediye olarak atıl hantal tarla ve arazilerimiz hepsine ilçemizde yetişen çeşitli ürünler ekeceğiz Havran'ın geleceği bu ürünlere bağlı emek veren herkese teşekkür ederim. Belediyemize bu arazileri vakfeden tüm hayırseverlerden Allah razı olsun vefat edenlerin mekanları cennet olsun. Yaşayanlara ise sağlık diliyorum” dedi. Havran Ziraat Odası Başkanı Adem Yakut ise atıl bir araziyi tarım alanına dönüştürüp ürün ekilmesi takdir edilecek bir çalışma emek verenleri başta Belediye Başkanımız olmak üzere tebrik ederim dedi. Yakut kara incir Havran has bir meyvedir yeni hasat mevsimi başladı bir haftadır İstanbul pazarına kamyonlar ile üretici ürünleri satmakta yeni hasat döneminde hayırlı kazançlar elde etmesini diliyorum dedi. Kocaseyit Sulama Birliği Başkanı İsmail Helvacıoğlu henüz yeni kurulduklarını bu faaliyete geçtiklerini  belirterek Belediyemiz ile iş birliği içinde çalışmalarımız devam ediyor. Müstahsile su vermeye başladık tarlalardaki oluşan su patlaklarını ekiplerimiz onarımını gerçekleştirmekte Belediyemize vakfedilen arazilere birlik olarak katkı sağlamaya çalışıyoruz Havran Ovasında çiftçimiz su sıkıntısı yaşamaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz dedi.

374 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri