CHP MİLLETVEKİLLİLERİ GAZİANTEP’TE
Tarih : 2015.08.25  09:26:32
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Yüzde 60’lık bir blokla Türkiye’yi yönetelim dedik, çözüm odaklı olsun dedik, geçmişle bağlantısı olmasın dedik. Bunu AK Parti ile düşündük, üç parti bir araya gelemedik” dedi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ı ziyaret eden CHP milletvekillilerinden Avukat Fatma Kaplan Hürriyet, Dr. Okan Gaytancıoğlu, Ömer Süha Aldan ve CHP Gaziantep İl Başkanı Akif Ekici, koalisyonun kurulmamasının sebeplerini açıkladı. CHP'nin haksız eleştirilere maruz kaldığını ifade eden CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “2015 seçimlerine öyle iyi hazırlandık ki, gerçekten halkın arasında çıkardığımız bir parti programımız vardı. 8 Haziran sabahı Türkiye koalisyon hükümetine uyandı. Vatandaş hiçbir partiye tek başına iktidar olma yetkisi vermedi. Vatandaş dolayısıyla her bir partiye sorumluluk yükledi. Bizde o mantıkla o günden bu yana tüm yapılan çalışmalarda, görüşmelerde ortaya koyduğumuz tabloda hep bu sorumluluk bilinciyle hareket ettik. Her zaman önce Türkiye dedik” dedi.

“TÜRKİYE MANTIĞIYLA MASAYA OTURDUK”
7 Haziran sonrası oluşan tabloyu herkese anlatmak amacıyla Gaziantep’e geldiklerini dile getiren CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise, “Önce Türkiye mantığıyla masaya oturduk. Gönlümüzde iktidar partisi yok muydu? Üç tane aynı söylemleri söylemiş üç parti ile koalisyon oluşturalım, yüzde 60’lık bir blokla Türkiye’yi yönetelim dedik, çözüm odaklı olsun dedik, geçmişle bağlantısı olmasın dedik. Bunu AK Parti İle düşündük, üç parti bir araya gelemedik. Tekrar seçimin maliyeti Türkiye’ye hem zaman kaybı hem de Türkiye gibi kırılgan bir ekonomide ciddi sıkıntılara yol açabilir dedik. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak masadan kalkmadık. Tam 35 gün sürece konuşuldu. Bize diyorlar ki peki biliyordunuz bu işin olmayacağını neden masadan kalkmadınız. O zaman biz ‘bakın bunlar uzlaşmıyorlar’, ‘bakın bunlar masadan kaçıyorlar’ imajı vermek istemedik” şeklinde konuştu.

“ARTIK KOALİSYONLA YÖNETİLMEYE ALIŞMALIYIZ”
Eski Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Cumhuriyet Savcısı ve CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan da, “Artık koalisyonla yönetilmeye alışmalıyız. Yeni bir seçimin çare olmayacağı ortadadır. Türkiye’de tek parti dönemi bitmiştir. Herkesin bunu böyle kabul etmesi lazım. Aslında Adalet ve Kalkınma Partisi'nde bazı sağduyulu yöneticiler bir koalisyondan yanaydılar. Koalisyona gerçekten Türkiye’nin ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

256 kez okundu
Diðer Politika Haberleri