GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Tarih : 2015.08.29  09:43:10
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda Devir Teslim Töreni gerçekleştirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevine atanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı, görevi Nurettin Canikli’den devraldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yeni kabinenin açıklanmasının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda devir teslim töreni gerçekleştirildiği belirtildi. Anayasa'nın 114'üncü maddesi gereğince oluşturulan Geçici Bakanlar Kurulu'nda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevine atanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı, görevi Nurettin Canikli’den devraldı. Bakanlık üst düzey bürokratlarının da yer aldığı törende kısa bir konuşma yapan Nurettin Canikli, görevi devrettiği Cenap Aşcı’nın yeni görevinde çok güzel hizmetlere imza atacağına inandığını belirterek, başarılar diledi. Bakanlık çalışanlarına teşekkür eden Canikli, “Bu millete, bu ülkeye hizmet davanız varsa, bu amaca ulaşmak için çok önemli görevler bunlar. Her şeyde olduğu gibi bu iş de takım işi. Bizlere de ekibimizle önemli hizmetler nasip oldu. Katkılarınızdan ve çalışma azminizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Canikli, Bakanlık personelinden helallik isterken, Bakanlık görevini devralan Cenap Aşcı da Canikli’ye verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Törenin sonunda halef selef bakanlar birbirlerine çiçek verdi ve başarılar diledi.

CENAP AŞCI KİMDİR
1967 Aksaray doğumludur. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1988 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Amerika Birleşik Devletleri Boston Üniversitesi Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalında 2002-2004 yılları arasında yapmıştır.
1989 yılında Gümrük Müfettiş Yardımcılığı'na, 1993 yılında Gümrük Müfettişliği'ne, 2000 yılında da Gümrük Başmüfettişliği'ne atanmıştır.
Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, Gümrükler Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı, EGO Genel Müdür Yardımcılığı, Bakanlık Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Gümrük Rapor Okuma Komisyonu üyeliği, Gümrükler Genel Müdür Yardımcılığı, Gümrükler Genel Müdürlüğü görevlerini müteakiben Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanmıştır.
Kasım 2001-Şubat 2002 döneminde Amerika Birleşik Devletleri'nde NAFTA örgütünün yapısı, dış ticaret hacmi ve üye ülkelerin ekonomik gelişmesine etkisi konularında inceleme çalışmasını, yüksek lisans eğitimi sırasında ayrıca Amerika Birleşik Devletlerinin Terörizmin Finansmanın Önlenmesi ve Kara Parayla Mücadele Kurumunun yapısı, örgütlenmesi ve mücadele yöntemleri hakkında inceleme ve araştırma çalışmasını yapmıştır.
Müfettişlik, Daire Başkanlığı, EGO Genel Müdür Yardımcılığı, Gümrükler Genel Müdür Yardımcılığı yaptığı dönemde; ihracatı teşvik, yatırım teşvik, devlet yardımları, ihracatın kolaylaştırılması, işlemlerin basitleştirilmesi konularında çalışmalar yapmıştır. Avrupa Birliği-Türkiye üyelik müzakereleri öncesi tarama çalışmaları kapsamında Gümrük Birliği Faslı Çalışma Grubu, Avrupa Birliği Nakit Kontrolleri Çalışma Grubu ile Almanya-Türkiye Gümrük İdareleri Eşleştirme Projesi İdari Yapının Güçlendirilmesi Grubu üyeliklerinde bulunmuştur. EGO Genel Müdürlüğünün idari yapının güçlendirilmesi, kurum mevzuatının oluşturulması, İhale Kanunu ve Kamu Mali Kontrol Kanunun uygulamaların kurumsal olarak yerleştirilmesi, Toplu İş Sözleşmelerinde genel koordinatörlük, Memur ve İşçi Disiplin Kurulu Başkanlıkları, Ankara Afet Koordinasyon Merkezinde EGO Genel Müdürlüğünün temsili, görevlerini ifa etmiştir. İngilizce bilen Cenap Aşcı evli ve 3 çocuk babasıdır.

328 kez okundu
Diðer Politika Haberleri