“MİLLİYETÇİLİK, TABELADA KALDI!”
Tarih : 2015.09.01  09:29:07
AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı programlarında Anıta çelenk sunmayan ve valilikteki tebligata katılmayan, Milliyetçi Hareket Partisini il teşkilatını eleştirdi. AK Parti İl Başkanı Orkan “30 Ağustos Zafer bayramı kutlamaları boyunca, tüm siyasi parti başkanları, STK ve devlet büyüklerimiz ile bir araya geldik. Ancak çok şaşırtıcıdır ki, anıta çelenk sunan partiler arasında MHP yoktu.

Her yerde Milliyetçilik vurgusu yapan, isminde “Milliyetçi” olan bir partinin il teşkilatı, nasıl olurda 30 Ağustos gibi bir günde, üstelik Kuvayi Milliye şehri olan Balıkesir’de çelenk sunma programına katılmaz? Milletvekillerinin katıldığı bu programda, İl başkanlarının olmaması bana gerçekten çok şaşırtıcı geldi. Aynı şekilde valilikte yapılan tebligata da katılmayan MHP il başkanlığının,  30 Ağustos gibi özel bir günde daha önemli ne işi vardı merak ediyorum. Ancak kimsenin hakkını yemeyelim, çelengini göndermeyen, tebligata katılmayan il başkanı öğle saatlerine doğru yapılan kutlama törenlerine geldi.

Bir diğer enteresan konu da, Ankara’da törenin merkezi olan Anıtkabir programına, hem MHP genel başkanı Bahçeli hem de HDP eş başkanı Demirtaş katılmıyor. Burada eğer bir tepki koyduklarını sanıyorlar ise, sayın Bahçeli’ye sormak lazım, hangi konuda tepki koydunuz ki HDP ile aynı fikirlere büründünüz?

Sayın Bahçeli 7 Haziran’dan bu yana, devamlı olarak “HAYIR” cevabını vermeye o kadar çok alıştı ki, sanıyorum ki 30 Ağustos programı kendisine sorulduğunda, yine HAYIR cevabını vermiş bulundu.”

Özellikle MHP’nin sapmalara gittiğini düşünen Orkan, “Yerel siyasette ve genel siyasette MHP, ideolojisinden sapmış, tarihini hatırlayamayan, çatlamaya yüz tutmuş bir parti haline dönüşmüştür” diyerek, 30 Ağustos Zafer Bayramı programında çelenk sunmamalarının, parti geçmişine uymadığını hatırlattı.

266 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri