HDP VE DBP HEYETİ YÜKSEKOVA’DA
Tarih : 2015.09.01  09:40:20
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile HDP milletvekillerinin yer aldığı HDP ve DBP heyeti, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çeşitli temaslarda bulundu.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Yüksekova ilçesine gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile beraberindekiler, Suüstü Köprüsü üzerinde HDP ve DBP ilçe yöneticileri ile partililer tarafından karşılandı. Konvoy halinde ilçe merkezine gelen HDP Eş Başkanı Fiden Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, İstanbul milletvekilleri Garo Paylan ve Ali Kenanoğlu, Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Van milletvekilleri Yurdusev Özsökmenler ve Lezgin Botan ile HDP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani ve HDP PM üyesi Cüneyt Caniş’in bulunduğu heyet, HDP binasına geçti. Burada basın mensuplarına açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Fiden Yüksekdağ, 7 Haziran seçimlerinde bütün Türkiye halkları için yeni bir kapının açıldığını söyledi. Yüksekdağ, “Bizler hepimizin iradesiyle bu kapıyı açtık. Ama yönetenler, sarayın merkezinde durduğu bu zalimler iktidarı Türkiye halkları için yeni bir kapı açılmasını istemedi, bunu sindiremedi. Barış için bir şans doğmasını birileri istemedi” dedi.

“İKTİDAR SANDIK SONUÇLARINA DARBE YAPMIŞTIR"
AK Parti'ye eleştirilerini sürdüren Yüksekdağ, “Demokrasilerde ve halkın sandığa gidip seçim yaptığı yerlerde olması gereken şey nedir? Herkes sandıktan çıkana razı olur. Bu sandıklar bunun için kurulur zaten. Sandıktan çıkan sonuca razı olmamak demokratiklik değil, faşizmin ta kendisidir. Bugün de Türkiye’yi savaşa sürükleyen bu iktidar sandıktan çıkan demokratik sonucu kabul etmemiş ve buna darbe yapmıştır” diye konuştu. 
Belediye meclis üyeleri ve HDP Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan’ın da eşlik ettiği heyet, daha sonra Orman Mahallesi’nde hayatını kaybeden Yakup Babat ve Fettah Es’in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

362 kez okundu
Diðer Politika Haberleri