CANBEY YÜKSEK SESLE “DAVAM İÇİN VARIM” DEDİ
Tarih : 2015.09.02  09:19:49
7 Haziran seçimlerinde AK Parti’den Aday olarak seçimlere giren Balıkesir’in CANBEY’i “durmak yok yola devam” diyerek 1 Kasım’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde tekrar aday olduğunu açıkladı.

Bilgi birikimi ve mütevazı kişiliğiyle tanınan ve aday olmak için Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifa eden Mustafa CANBEY’in adaylığı memnuniyetle karşılandı. Amacının gece gündüz demeden azimle çalışmak ve Balıkesir’e hizmet olduğunu söyleyen Mustafa CANBEY, ”bu ülkenin sahipsiz olmadığını herkese haykırmak ve 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti’yi tek başına iktidara taşımak için tekrar varım” dedi.

    Geçen seçimlerde Ak Parti’nin 8. Sırasında yer alan CANBEY’in, bu seçimde, seçilebilecek bir sıraya getirileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı hemşehrimiz Mustafa Canbey milletvekili adaylığı için görevinden ayrıldı.

AK Parti'den 7 Haziran'da yapılan seçimlerde 8. sıradan aday olan Mustafa Canbey 1 Kasım 2015'te yapılacak seçimde tekrar aday adayı oluyor. Balıkesir'i bir pırlantaya benzeten ve bu pırlantayı birlikte parlatacağız sloganı ile akıllarda yer edinen sevilen isim Canbey aday adaylığı için Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifa etti.

Bir önceki seçimde yaptığı çalışmalar ile göz dolduran, halkın ve teşkilatların nezdinde emeği gözden kaçmayan Canbey, "Balıkesirimize, ülkemize hizmet için bir yola çıkmıştık. Bu yolculukta elimizi taşın altına koyduk, yine koyuyoruz, koymaktan da kaçınmayacağız. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz" dedi.

Halkın kaygı ve beklentilerinin farkında olduklarını söyleyen Canbey," 7 Haziran seçimlerinde partimize ve şahsımıza destek veren değerli halkımıza, teşkilat mensuplarına, yerel ve ulusal basınımıza, sivil toplum örgütlerine tekrar teşekkür ediyorum. 1 Kasım seçimlerinde güçlü bir Türkiye güçlü bir Balıkesir için yeniden "varım". Milletvekili aday adaylığımızın hayırlı olması dileğiyle ayrım yapmadan her kesimin desteğini bekliyoruz. Balıkesir evladına ve iktidarına gerekli desteği sandıkta daha güçlü bir iradeyle inşallah verecektir." diye konuştu.

‘Balıkesir bizim değerimizdir ve bu değerinin kıymetini en iyi şekilde bilmek zorundayız” diyen Canbey, “Balıkesir’in geleceğine katkıda bulunmayı en büyük vazife biliyorum. Tarihi, kültürü, eşsiz beşeri ve coğrafi güzellikleri ile Balıkesir, Türkiye’nin en önemli ilk 10 ilinin arasına girmeyi kendine hedef koymalıdır. Türkiye’nin demokrasi standardının ve Balıkesir’imizin refahının yükseltilmesi için Ak Parti’den yeniden aday oluyorum.  Özgürlükçü, adaleti, vicdanı önceleyen ve barış içinde kenetlenmiş yeni ve güçlü bir Türkiye isteyen genç bir siyasetçi olarak bu güzel şehre hizmet etmek istiyorum” dedi.

Mustafa Canbey kimdir?

Gazeteci, yazar ve akademisyen Mustafa Canbey, 1975 yılında Balıkesir’in İvrindi ilçesinde doğdu. 1993 yılında Balıkesir İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü kazandı. Lisans eğitiminin ardından, aynı üniversitenin Halkla İlişkiler Bölümü’nde de yüksek lisansını tamamladı.

Akademik kariyeri sırasında “Medya, Algı Yönetimi, Kamu Diplomasisi” alanları üzerine yoğunlaşan Canbey, “Liderlerin Markalaşması Üzerine Bir Analiz” konulu tezi hazırladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde de doktora çalışmalarına devam eden Canbey, “Kamu Diplomasisini ve medyayı” konu alan doktora çalışmasını sürdürmektedir. Canbey’in 2008 yılında yayınlanan ve ilk kitabı olan “Cephede Bir Muallim: Şehit Ethem” adlı eseri var.

İSMEK’te gazetecilik ve iletişim, Plato Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Bölümü’nde “Medya ve Siyaset” dersleri veren Canbey, yurdun dört bir köşesinde kitle iletişimi, medya, siyasî iletişim, algı yönetimi ve kamu diplomasisi alanlarında da sayısız seminerler gerçekleştirdi.

Türkiye Çocuk Dergisi, Kanal 7, Millî Gazete ve Yeni Şafak gibi basın-yayın organlarında muhabir, editör, istihbarat müdürü, köşe yazarı olarak çalıştı; ayrıca televizyon programcılığı yaptı ve farklı kanallardaki pek çok siyasî tartışma programına da “uzman yorumcu” olarak konuk oldu.

2011 yılında Tekirdağ İl Müdürü olarak atanan ve orada 3 yılı aşkın görev yapan Canbey,  daha sonra Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’ne Koordinasyon ve İdare Müdür Yardımcısı olarak atandı. Canbey en son Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

20 yıla yaklaşan gazetecilik kariyeri boyunca Türk siyasî hayatını çok yakından takip eden ve bu alanda çok sayıda haber, analiz, değerlendirme, röportaj ve köşe yazıları hazırlayan Canbey, Refah Partisi, Fazilet Partisi, Saadet Partisi, Has Parti ve Ak Parti’nin doğuş, gelişim, dönüşüm süreçlerine tanıklık etti ve önemli görevler üstendi.  Has Parti’de Genel Başkan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş danışmanlığını da yapan Canbey, Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bütünleşme davetine icabet ederek, kurucu kadronun diğer üyeleriyle birlikte AK Parti’ye geçti.

Aktif ve çalışkan kişiliğiyle sivil topluma yönelik önemli hizmetlerde bulunan Canbey, Türkiye’nin en büyük STK’larından olan ÖNDER’de, sırasıyla 1 yıl yönetim kurulu üyeliği, 5 yıl genel başkan yardımcılığı yaptı ve sivil toplumdaki çalışmalarına Genel Başkan Yardımcısı olarak devam ediyor.

Canbey, ÖNDER’deki bu görevinin yanı sıra, Türkiye Yazarlar Birliği, Yeşilay Derneği, Marmara Üniversite Mezunlar Derneği (MÜMDER) ve Cihannüma Derneği’nin de üyesidir.

 

416 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri