FINDIKTA YÜZDE 30 KAYIP VAR
Tarih : 2015.09.02  09:26:07
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2015 mahsulü fındık rekoltesinde yüzde 25-30 oranında bir kayıp söz konusu daha olduğunu ifade etti.

Ziraat Odası Başkanı Karan yaptığı açıklamada fındık hasadında sona gelindiğine dikkat çekerek, çuvala giren ürün ile açıklanan rekolte rakamlarının bir birini tutmadığını vurguladı. Karan, “İlimizde fındık hasadı yaklaşık 20 gündür devam etmektedir. Üreticimiz bu yıl olumsuz hava koşulları ve ciddi ürün hastalıkları ile dolu bir hasat sezonu geçirmiştir. Fındıkta bu yıl küllenme ve iklim şartlarından dolayı yüzde 25 - 30 oranın da kayıp yaşanmıştır” dedi
Harmana inen fındığın rekolte tahminlerini yanılttığını belirten Karan, “Fındığını patosa veren üreticiler açıklanan rekoltenin gerçekçi olmadığını ve açıklayan kurumların rekoltelerini tekrar revize etmelerini bizden talep etmektedirler. Fındık üreticileri geçen yıl çok büyük sıkıntı yaşadı. Bu hasattan beklentimiz ve talebimiz üreticinin hak ettiği emeğinin karşılığını almasıdır” diye konuştu.

204 kez okundu
Diðer Ekonomi Haberleri