BU NE YAMAN ÇELİŞKİ!..
Tarih : 2015.09.04  08:48:19
1 Kasım’da partiler seçime hazırlanırken, kamuoyunda belli partili temsilcilerden ve üyelerden çeşitli muhalif sesler yükselmeye başladı.

Balıkesir’de nedir bu itirazlar?  AK Parti’li üyeler ve bazı yöneticiler seçime girecek milletvekili listelerinin değişmesini isterken, değiştiğine dair fısıltılar başladı bile. Çünkü 7 Haziran seçimindeki milletvekili sıralaması Balıkesir’deki Ak Parti’li seçmeni mutlu etmediği gibi Balıkesir genelinde AK Parti’nin oylarının düştüğü ise aşikar. AK Parti’de Milletvekillerinin ön seçimle tespit edilmediği ve listelerin genel merkez tarafından merkez yoklamasıyla yapıldığından dolayı değişebileceği ihtimalinin çok uzak bir ihtimal olmadığı partililer arasında yüksek sesle konuşulmaya başlandı bile.

Balıkesir’de CHP’ de ise durum çok  farklı bir havada olmasına rağmen muhalif sesler şimdiden gelmeye başladı bile. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kesinlikle ön seçim yapılan yerlerde listeler değişmeyecek dese bile Balıkesir’li CHP’li bazı muhalif üyelerde beklentiler değişmesi yönünde olduğu konuşulurken, bazı görüşlerde değişmemesi yönünde. Lakin tüm itirazlar Balıkesir’in coğrafi yapısı dolayısıyla CHP’li üyeler bölgelerinden milletvekili çıkması yönünde ve kulis çalışmaları yapılmakta.

Nedir diye konuyu ele aldığımızda Balıkesir üç bölgeden ibaret Marmara, Merkez, Kırsal ve körfez diye her bölgeden milletvekili çıkmasını en doğru bir hareketin olacağı yönünde görüş bildirmekte muhalif sesler.

Balıkesir’de CHP oyların dağılımına bakarsanız % 30 bir oy temsiliyetinin olduğu bölgeden yani Marmara’dan üç milletvekili çıkması  Merkez ve körfezde bulunan CHP li üyeleri rahatsız ettiğini dile getirirlerken. Bizde 7 haziran seçimlerinde CHP adına  çıkan sonuçlarını analizini yapalım gerçeklilik ve haklılık payı varmı ,varsada kamuoyunla paylaşalım dedik.

Yaptığımız araştırmalara göre; 7 Haziran 2015 Seçim sonuçlarına göre; BALIKESİR il genelinde CHP’nin AKP’ye göre az oy aldığı toplam 11 ilçenin 9’u seçmenin %50’sinin bulunduğu MERKEZ bölgesindedir. Yapılacak olan erken seçimde BALIKESİR ilinde başarılı olmanın ön koşulu; BALIKESİR MERKEZ’ine ağırlık verilmesini gerektirmektedir.          

708 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri