KURTULMUŞ: "DEMOKRASİ BARUTLA, SİLAH SESİ VE KAN KOKUSU İLE YAN YANA GELEMEZ"
Tarih : 2015.09.29  09:56:40
KURTULMUŞ: "DEMOKRASİ BARUTLA, SİLAH SESİ VE KAN KOKUSU İLE YAN YANA GELEMEZ" - BAŞBAKAN YARDIMCISI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ NUMAN KURTULMUŞ:

"1 KASIM SEÇİMLERİNDE MEMLEKETİN HER YERİNDE SEÇİMLER GÜVENLİKLİ BİR ORTAMDA YAPILACAK. ÇÜNKÜ DEMOKRASİ BARUTLA, SİLAH SESİ VE KAN KOKUSU İLE YAN YANA GELMEZ" 
- "SON OLAYLARDA GÖRÜYORUZ Kİ TERÖRÜN AMACI TÜRK'Ü KÜRT'E, KÜRT'Ü TÜRK'E DÜŞMAN ETMEKTİR" 
- "1 KASIM SEÇİMLERİNİ YARIM KALMIŞ BİR SEÇİMİ TAMAMLIYOR GİBİ GÖRÜYORUZ. ÜMİT EDİYORUM Kİ MİLLETİMİZ AK PARTİ'Yİ TEK BAŞINA İKTİDARA GETİRECEK"

(FOTOĞRAFLI)

DOĞAN ARZIK 
ORDU (İHA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de yaşanan terör olaylarının son bulması için çaba gösterdiklerini ve 1 Kasım seçimlerinin güvenli bir ortamda geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere 1 Kasım seçimlerinde 1. sıra adayı olduğu memleketi Ordu'ya geldi. Bugün İstanbul'dan tarifeli uçakla Ordu-Giresun Havalimanı'na gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, havaalimanı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olaylarına değinen Kurtulmuş, 1 Kasım seçimlerinin güvenli bir ortamda geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DAKİ HALKA CİDDİ BİR GÜVEN GELMİŞTİR"
Son zamanlarda artan terör olaylarında önemli mesafeler alındığını belirten Kurtulmuş, "20 Temmuz'dan itibaren Türkiye'de eş zamanlı olarak düğmeye basıldı ve birden fazla terör örgütü için harekete geçildi. Suruç'taki katliamın ardından Türkiye'nin her yerinde terör hadiselerini yaşıyoruz ve maalesef neredeyse her gün güvenlik güçlerimize karşı, sivil halka karşı terör saldırıları ile karşı karşıya kalıyoruz. Güvenlik güçlerimiz çok büyük bir koordinasyonla Türkiye'nin her yerinde terör örgütlerine karşı çok ciddi bir hareket olduğunu görüyorsunuz. Bu anlamda terör örgütünün ciddi zayiatlar verdiğine hep beraber şahit oluyoruz. Bu anlamda Güney ve Doğu Anadolu'daki halka ciddi bir güven gelmiştir. Artık devletin bu anlamda kendilerine sahip çıktığını ve Türkiye'nin her yerinde duruma hakim olduğunu görülüyor. Bundan dolayıda halkımız memnuniyet içerisindedir. Ümit ediyoruz ki terör örgütü tamamiyle silahı bırakacak noktaya getirilecek ve Türkiye'de terör sona erdirilecektir. Biz bunu yaparken şuna dikkat ediyoruz. Hem terör örgütü ile silahın arasına mesafe koymak, yani terör örgütünün silahtan uzaklaştırılmasını sağlayacak baskının ortaya konulması, hem de sivil vatandaşımızla terör örgütü arasına mesafe konulmasıdır. Yapılan operasyonlarda güvenlik kuvvetleri büyük bir titizlikle sivil vatandaşlarımızı terör örgütü üyelerinden ayırarak onların kılına zarar vermeyecek şekilde operasyonları yapmaya gayret ediyor. Ümit ediyorum ki bu anlamda önemli mesafe alındı" dedi.

"SEÇİM GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK TÜRKİYE'NİN ÖNCELİKLİ MESELESİDİR"
1 Kasım'da seçim güvenliğinin son derece önemli olduğunu aktaran Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "1 Kasım seçimlerinde memleketin her yerinde seçim güvenlikli bir ortamda yapılacak. Çünkü demokrasi barutla, silah sesi ile kan kokusu ile demokrasi yan yana gelmez. Bizim bu güvenliği sağlamak Türkiye'nin öncelikli meselelerinden birisidir. Sandıkta milletin iradesi nasıl tecelli edecekse kim kime hangi partiye oy verecekse milletin kararının başımızın üstünde yeri var. Sonuna kadar saygılı oluruz. Ama hiç kimsenin milletin kararını ipotek altına alma hakkı yoktur. Ne bunu bir takım manipülasyonlarla, ne silah korkusu, ne can korkusu nede tehdide hiç kimsenin halkın oyunu, iradesini baskı altında tutması asla kabul edilemez. Bunu da ciddi bir şekilde sağlayacağız. İsteyen dilediği partiye istediği adaya oy verecek bir seçim ortamını Türkiye sağlayacaktır. Sonunda da 1 Kasım'da sandıktan istikrarın çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

"TERÖR AMACINA ULAŞAMAYACAK"
Türkiye'de terörün en önemli amacının iç savaş olduğunu ve milletin buna müsaade etmeyeceğini ifade eden Kurtulmuş, "Terörün amacı Türkiye'de sadece hükümeti köşeye sıkıştırmak değil, terörün amacı sadece amaçlarını ortaya koymak değil. Son olaylarda gördük ki terörün amacı bu memlekette Türk'ü Kürt'e düşman etmek Kürt'ü Türk'e düşman etmektir. Dolayısıyla bu memlekette bir iç savaşın altyapısını hazırlayacak hiçbir girişime bu millet müsaade etmez. Terör örgütü ile mücadele etmek hepimizin bir vazifesidir. Ama bu mücadelede asla vatandaşlarımızın arasında bir ikilik, ve bir ayrışmaya müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Giresun'da yaşanan terör saldırısına değinen Kurtulmuş, "Terör olayları maalesef planlı programlı şurada olur burada olur diyebileceğimiz bir şey değil. Son derece gizli bir gündemi olan ve maalesef Türkiye'nin her yerinde karşınıza çıkması mümkün olan bir saldırı mekanizması Giresun'da da böyle bir saldırı oldu. Güvenlik kuvvetlerimiz aldığımız bilgiler çerçevesinde her türlü takibi yapıyorlar ve inşallah oradaki sorumlular ortaya çıkar. Bir kaç kişinin bile milletin huzurunu bozmaya imkanı oluyor. Birkaç kişinin bile olmadığı ortamı inşallah sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

"ÜMİT EDİYORUM Kİ MİLLETİMİZ AK PARTİ'Yİ TEK BAŞINA İKTİDARA GETİRECEKTİR"
Son olarak AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde yarım kalmış olan seçimi tamamlamak için yola çıktığını ve tek başına iktidar olacağını belirten Kurtulmuş, "1 Kasım seçimlerini yarım kalmış bir seçim tamamlanıyor gibi görmek lazım. Ben ümit ediyorum ki bu seçimlerde milletimiz AK Parti'yi tek başına iktidara getirecektir. Memleketin birçok yerinde gezdiğimizde gördüğümüz bu" şeklinde konuştu.

180 kez okundu
Diðer Politika Haberleri