BİNALİ YILDIRIM: “HEPİMİZ ŞEHİT OLMAYA HAZIRIZ”
Tarih : 2015.10.02  09:52:08
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle İzmir’de huzurevi ziyareti yapan AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, “Sizin verdiğiniz oylar siyasiler tarafından iyi değerlendirilemedi.

Bir hükümet kurulamadı ve tekrar seçime gideceğiz” dedi. Yıldırım, terör örgütü PKK’ya da “Hepimiz şehit olmaya hazırız” diyerek gözdağı verdi.
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü etkinlikleri kapsamında Narlıdere Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerini ziyaret etti. Huzurevi sakinlerine 1 ay sonra ülkemizde seçim olduğunu hatırlatan Binali Yıldırım, “Şimdi bu seçim nereden çıktı, daha 7 Haziran’da seçim oldu, oy kullandık’ diyeceksiniz. Bunun için kusura bakmayın. Keşke böyle bir seçim yapma ihtiyacı olmasaydı ama ne yazık ki o seçimde sizin verdiğiniz oylar siyasiler tarafından iyi değerlendirilemedi. Bir hükümet kurulamadı ve tekrar seçime gideceğiz” dedi.

“ŞEHİT OLMAYA HAZIRIZ”
1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerin alelade bir seçim olmadığını anlatan Yıldırım, “Bu seçim Türkiye’nin geleceğinin seçimidir, Türkiye’yi teslim edeceğiniz evlatlarınızın seçimidir. Bugün 4 tane fidan gibi şehidimiz var. Bir tanesi de İzmirli. Evine gittik, o eve ateş düştü. Şehit ailesiyle beraber olduk. Şehitlerimiz canımızı yakıyor. Ama hain teröristler şunu iyi bilsin; bu ülkenin birliği, bu milletin kardeşliği, bu vatanın bütünlüğü bu ay-yıldızlı bayrağın daima en yüksekte dalgalanması için hepimiz şehit olmaya hazırız” diye konuştu.
“Önümüzdeki seçim Türkiye’nin karar günüdür” diyen eski bakan, “Unutmayalım ki bu seçim; sen, ben, o, bu seçimi değildir. Asıl mesele siyaset üstü meseledir. Mesele kısaca memleket meselesidir” dedi.

“BİR YILDA 23 KATRİLYON KAYNAK AYRILIYOR”
Huzurevi sakinlerinin 1 Ekim Dünya yaşlılar Günü’nü kutlayan Yıldırım, “Bu ülkede 2006’ya kadar engelli, yaşlı vatandaşlarımız için kanun bile yoktu. Bunların kanunu çıkarıldı ve bugün bir yılda 23 katrilyon TL yaşlı ve engellilerimize devlet kaynak ayırıyor, destek veriyor. Bu destek 2002’de sadece 3 milyar liraydı” ifadelerini kullandı.
Yıldırım, daha sonra masaları tek tek dolaşarak yaşlılara karanfil verdi.

186 kez okundu
Diðer Politika Haberleri