MİLLİ EĞİTİM BAKANI PROF. DR. NABİ AVCI:
Tarih : 2015.10.05  09:35:16
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir’de AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıya il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra diğer ilgililer ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşan Avcı, Eskişehir’in siyaset tarihinde ayrıca şehitleriyle de bilinen bir şehir olduğunu dile getirerek şehitleri de andı.

"İKTİDAR OLAMAYACAKLARI İÇİN BOL KESEDEN VAATLERDE BULUNDULAR"
1 Kasım’da Türkiye’nin dirayetli ve istikrarlı bir hükumete ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, Türkiye’nin 1 Kasım’da bir hükumete ihtiyacı olduğunu aktardı. Hükümetin 1 Kasım’da milletin sandıkta kendi oylarıyla kurulacağını belirten Avcı, AK Parti’nin seçim beyannamesinin açıklandığını bildirdi. Avcı, “Bugün diğer partiler de seçim vaatlerini açıkladılar ve birçok vaatlerde bulundular. Ama hiçbiri bugün açıklanan beyannamemiz kadar ilgi çekmedi, ses getirmedi. Çünkü millet, gerçekten vaat ettiklerini yapan AK Parti’nin vaatlerini bekliyordu. Diğer partiler nasıl olsa iktidar olamayacakları için, nasıl olsa bu vaatlerin hesabını kimse kendilerinden sormayacağı için, sırtlarında da bir yumurta küfesi olmadığı için bol keseden hesaplı, hesapsız birtakım vaatlerde bulunuyorlar. 7 Haziran seçimlerinden önce de bulunmuşlardı, ne o vaatlere, ne o seçimler için yapılan vaatlere milletimiz ilgi göstermedi. Göstermediğini de İnşallah 1 Kasım’da oylarıyla kanıtlayacak. AK Parti bugüne kadar yapamayacağı şeylerin sözünü vermedi, sözünü verdiklerini de Allah’ın izniyle yapmaya gayret ettik” dedi.

"MHP, RAHMETLİ TÜRKEŞ'İN ZAMANINDAKİ MHP DEĞİL"
1 Kasım seçimlerinde milletin, 7 Haziran seçimlerinden sonra partilerin sergilediği tavırlara bakarak karar vereceğini aktaran Nabi Avcı, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim beyannamelerinde dile getirdiği “1 Kasım’dan sonra biz herkesle hükumet kurarız” demecini hatırlatarak, “Peki, 7 Haziran öncesi ve sonrası ile bugün arasında ne fark var? 1 Kasım’dan sonra ne değişecek ki AK Parti ile bir hükumet kurmaya hazır olduğunu beyan ediyor. Ne değişecek? 7 Haziran sonrası konuşmalarda söylenmeyen ne değişebilir? Her birimizin Milliyetçi Hareket Partisi’ne geçmişte oy vermiş tanıdığı, komşusu, akrabası, eşi ve dostu var. Sizlerden özellikle Eskişehir’de rica ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi, bunların bildiği rahmetli Türkeş’in Milliyetçi Hareket Partisi değil. Onun için Sayın Bahçeli’nin söyledikleriyle ilgili düşüncelerinizi komşunuzla eşinizle dostunuzla paylaşırken, “MHP diyor ki” değil, “Sayın Bahçeli diyor ki” deyin. Burada muhatabımız Sayın Bahçeli. MHP’li kardeşlerimiz de, MHP’ye oy veren kardeşlerimiz de özellikle 7 Haziran’dan sonra Sayın Bahçeli’nin söylemlerini gördüler. Sayın Bahçeli dedi ki '7 Haziran seçimlerinden hemen sonra seçime gidiyoruz dedi. Sonra biz hiç kimseyle bir koalisyonda yer almayacağız. Sayın Tuğrul Türkeş demişti ki, “Memleketin içinde bulunduğu şartları gören, bilen, yönlendiren vatansever bir siyasetçi olarak benim bu hükumette görev almam bir vatan borcudur' demişti. Milletimiz 7 Haziran’dan sonra kimin ne dediğini, ne yaptığını ve neyi yapmadığını gördü. Şimdi 1 Kasım’da herkes bunları bilerek, 2 Kasım’da kimin ne diyeceğini bilerek, 3 Kasım’da kimin nelere olmaz nelere olur diyeceğini bilerek oy kullanacak” ifadelerini kullandı.

"7 HAZİRAN SONRASI GEREKLİ DERSİ ÇIKARDIK"
AK Parti olarak 7 Haziran seçimlerinden gerekli dersi çıkardıklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı konuşmasına şöyle devam etti:
“Biz 7 Haziran seçimlerine giren iktidar partisi olarak 7 Haziran sonuçlarından gerekli dersi çıkardık. Dersimizi çalıştık. Bütün kademelerimizde, il ve ilçe teşkilatlarımızda, gençlik kollarımızda ve kadın kollarımızda gerekli değerlendirmelerimizi yaptık. Artılarımızı eksilerimizi gözden geçirdik ve bugünkü seçim beyannamelerimizde de görüldüğü gibi gereken hazırlıklarımızı tamamladık. Şimdi İnşallah sizler de sandık önüne geldiğinizde herkesin boyunun ölçüsünü sandıkta vereceksiniz. Dolayısıyla şimdi sizde eşinize, dostunuza ve komşularınıza bire bir ulaşın. Özellikle mahalle ve sandık başkanlarımız vatandaşımıza bire bir ulaşacağız. Sadece MHP’ye oy veren kardeşlerimize değil, Saadet Partisi’ne oy veren kardeşlerimize de bire bir ulaşacağız. Onlara da tane tane bir kere daha oylarını heba etmemelerini isteyeceğiz. 2 Kasım sonrasında ortaya çıkabilecek bir kaosun, kargaşanın vebaline ortak olmamaları için bu kardeşlerimizi de makul bir söylem ile ikaz edeceğiz. Mahallenizdeki komşularınıza, akrabalarınıza, eşinize ve dostunuza 2 Kasım’da nasıl bir Türkiye’nin beklendiğini ve nasıl bir hükumet olması gerektiğini anlatalım. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

385 kez okundu
Diðer Politika Haberleri