KÖRFEZ ZEYTİNCİLİĞİNDE BÜYÜK ADIM
Tarih : 2015.10.06  09:10:51
- Balıkesir’in Ayvalık, Edremit, Burhaniye Ticaret Odaları ile Edremit Ticaret Borsası ve Didim Ziraat Odası tarafından İtalya da Akdeniz Zeytinci Şehirler Birliği (Re.C.O.Med) arasında iyi niyet protokolü imzalandı.

Akdeniz Zeytinci Şehirler Birliğinin Kuruluş amacı olarak Zeytin mirasının ve zeytinyağının tanıtılmasına ve gelişimine katkı sağlamak Zeytin ağacının kültürel ve bilimsel, insani ve tanıtıcı yönlerini değerlendirmek ve Akdeniz Zeytin medeniyetine bağlı turizmi geliştirmesi planlanıyor. 
İmzalanan bu protokolle Türkiye de Zeytinci Kentler Birliği kurulması yönünde de önemli bir adım atılmış oldu. Zeytin konusun da kader birliği yapmış Ülkemiz içinde ki zeytinci kentler ile Akdeniz Havzasın da bulunan Ülkeler arasında işbirliği artarak devam edecektir. Protokol Ayvalık Ticaret Odası başkanı İbrahim Kantarcı, Edremit Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hasan Amaç, Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Burhaniye Ticaret Odası adına Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürü Murat Küçükkaçır ve Re.C.O.Med Başkanı Enrico LUPİ tarafından imzalanmıştır. Protokol Milano da EXPO2015 kapsamın da düzenlenen Akdeniz Diyeti konulu panel esnasında imzalanması ayrı bir heyecan kattı. Re.C.O.Med başkanı Sayın Enrico LUPİ düzenlenecek olan 11. Ayvalık Hasat Şenliğine panel de konuşmacı olarak davet edilirken, davetin kabul olduğu açıklanmıştır. Akdeniz havzasında İtalya, İspanya, Yunanistan, Portekiz, Tunus, Fas, İsrail, Lübnan, Karadağ, Hırvatistan, Slovenya ile daha önce Didim Ziraat Odası tarafından temsil edilen ülkemiz in üye olduğu birlikle bu protokolle birlikte daha güçlü işbirliği sağlanacağı açıklandı.

 

200 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri