ŞEHİDİMİZ SONSUZLUĞA UĞURLANDI
Tarih : 2015.11.16  10:08:41
Van’ın Erciş ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik, memleketi olan Burhaniye’de göz yaşları içinde toprağa verildi.

Erciş’te bir evde PKK'lıların bulunduğu ihbarı üzerine başlatılan askeri operasyonda, Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik şehit olurken, Binbaşı Murat Acar, Uzman Çavuş Fahri Aslan ve Başçavuş Hakan Özbek yaralanmıştı. Şehit olan Ahmet Çelik için Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı’nda dün uğurlama töreni düzenlendi. Şehit Çelik'in cenazesi, dün akşam saatlerinde uçakla Balıkesir Kocaseyit Hava Limanı’na getirilerek, Burhaniye Devlet Hastanesi morguna konuldu. Şehidin cenazesi Cumartesi günü öğle saatlerinde hastaneden alınarak helallik istenmesi için baba evine götürüldü. 
Taziye çadırı kurulan evde gözyaşları sel olurken, dualar edildi. Cenaze, daha sonra ilçedeki Koca Cami’ye götürüldü. İkindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Askerlerin omuzlarında taşınarak top arabasına konulan Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik’in cenazesi, göz yaşları ile Burhaniye Şehir Mezarlığı’na defnedildi. Şehidin yakınları fenalık geçirirken, cenazeye katılan vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar attı.
Cenazeye Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan, Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Namık Havutça, İsmail Ok, kaymakamlar, belediye başkanları, askeri ve mülki erkan, siyasi parti, dernek ve oda başkanları, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı 

 

299 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri