TOPLU TAŞIMADA 65 YAŞ KRİZİ
Tarih : 2015.11.17  09:18:47
Devlet desteği göremediklerini belirten Ayvalık Toplu Taşıma A.Ş, 65 yaş üstü yolcuların ücretsiz taşınmasına 16 Kasım itibariyle son verdi.

65 yaş üstü yolcular için 3 adet otobüs devreye sokuldu. Aylar boyunca uzun kuyruklarda çile çekerek ve 7,5 lira ödeyerek balkartlarını aldıklarını ve ücretsiz binme haklarının aniden ortadan kalkmasının haksızlık olduğunu söyleyen 65 yaş üstü vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Engelliler, gaziler, polisler, sarı basın kartı sahibi gazetecilerin ise ücretsiz taşıma hakkından yararlanabileceği belirtildi.

“YAZ BOYUNCA ÜCRETSİZ TAŞIDIK”

Ayvalık’ta 65 yaş üstü yolcuların ücretsiz taşınmasına 16 Kasım itibariyle son verildi. Ayvalık Toplu Taşıma A.Ş 65 Yaş üstü vatandaşlar için 3 adet otobüsün ilçede ring yapacağı, bu otobüslerin ücretsiz taşıyacağı, diğer midibüslere binmek isteyen 65 yaş üstü vatandaşların 1 lira ücret ödeyeceğini açıkladı. Devlet desteği olmamasına rağmen yaz boyunca ücretsiz taşıma yaptıklarını belirten Ayvalık Toplu Taşıma A.Ş ,yaz süresince vatandaşları zor durumda bırakmamak için sıkıntı yaşamalarına rağmen ücretsiz taşımayı sürdürdüklerini belirtti.

“KUYRUK ÇİLESİ ÇEKTİK, 7.5 LİRA ÖDEDİK, ÜCRETSİZ TAŞIMA HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINDI”

Daha önce sadece nüfus cüzdanlarını göstererek toplu taşımadan ücretsiz yararlanan 65 yaş üstü vatandaşlar, önce balkart alma zorunluluğu getirildiğini, normal balkartlar 5 lira iken kendilerinden 7.5 lira alınıp herhangi bir makbuz verilmediğini, aylar süren kuyrukta bekleme çilesinin ardından kartlarını alıp ücretsiz taşımadan yararlanmaya başlamışken ücretsiz binme haklarının ellerinden alındığını söyleyerek duruma tepki gösterdi.

“ÇOCUĞUMLA AYRI MI YOLCULUK EDECEĞİM?”

Emekli Günay Abay, “Vatandaşa verilen 65 yaş üstü kartları artık dolmuşlarda geçmeyecek. Bu kadar para verdik, kart kuyruğuna girdik günlerce ama aldığımız kartlarla istediğimiz araca binemiyoruz. Farz edelim çocuklarımla yola çıksam, onlar ayrı ben ayrı araca mı bineceğim? Böyle şey olur mu?” diye sordu.

“YAŞLILAR TOPLUMDAN TECRİT Mİ EDİLİYOR?”

Sosyal medya üzerinden sorunu dile getiren ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş ise “Bugün minibüse bindim. 65 yaş üstü kart gösterenleri hiç istinasız minibüsten indiriyorlar.Bazı yaşlılar zaten zorlukla biniyorlar ve inmeleri çok güç oluyor.Bu olanak vatandaşa tanındı ise bu eziyet niye..Bu arada eğer doğru ise 65 üstü vatandaşa ayrı bir otobüs tahsis edilecekmiş .Yaşlılar toplumdan tecrit mi ediliyorlar acaba” diye sordu.

KENT KONSEYİ KONUYU ELE ALACAK

Ayvalık Kent Konseyi, konuyu bugün yapacağı toplantıda ele almaya hazırlanıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin belediye otobüslerini kaldırması ile ulaşımda sorunların yaşandığı, isteyenin ücretsiz olarak otobüse isteyenin ücret ödeyerek minibüse binme hakkının bu şekilde elinden alındığı, ücretsiz ulaşımdan yararlanabilmek için saat başı geçecek otobüsleri beklemek gerekliliğinin sıkıntı yarattığı üzerinde durulacağı öğrenildi.

 

658 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri