İNEGÖLLÜ MOBİLYACILARIN 2023 HEDEFİ 3 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT
Tarih : 2015.11.17  09:25:42
İnegöl Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Metin Anıl, İnegöl'ün 2023 hedefinin 3 milyar dolarlık dış ticaret olduğunu söyledi.

İnegöl Sanayi ve Ticaret Odası ile İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği, İnegöl mobilyasının gelecek hedefleri ve yeni pazarlarını açıkladı. Ortadoğu ve güneydoğudaki çalkantıların Türkiye’yi yakından ilgilendirdiğini söyleyen İnegöl Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Metin Anıl, “FED faizlerinin artırılmasının gündemde olması, ekonomimizde döviz çalkantılarının devam etmesine sebep oluyor. Mobilya sektörü bu çalkantılardan birinci derecede etkileniyor. Bizim en önemli pazarlarımızdan bir tanesi Ortadoğu ülkeleriydi. Buradaki kaos ve karmaşa mobilya ihracatımızı fevkalade kötü etkiledi. Mobilyacı arkadaşlarımızı yeni pazarlar arama ihtiyacında bıraktı. Mobilyacılar dünyanın çeşitli fuarlarına katılıp, dış ticaretlerini artırmanın yollarını arıyorlar. Şimdiki hedef pazarları Afrika ve Hindistan. Geçtiğimiz günlerde Afrika ülkelerinin büyükelçileriyle İnegöl’de bir toplantı yapıldı. Bu toplantının getirisiyle önümüzdeki yıllarda Afrika pazarlarına ihracatımız artacak" dedi. 
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak en gözde sektörün mobilya olduğunu anlatan Anıl, "Çünkü bizim İnegöl’ü mobilyada Türkiye’nin başkenti yapma gibi bir iddiamız var. İnegöl, 1.2 milyar dolar dış ticaret yapan bir yerleşim yeri. Türkiye ekonomisine yeterli katkıyı koyan bir yer. Bu 1.2 milyar dolarlık dış ticaretin içerisinde 350 milyon dolarlık pay mobilya üretenlere ait. Onları tebrik ediyorum. İnegöl 2023 hedeflerine 3 milyar dolarlık dış ticaret hedefiyle yürüyor. Bunun içerisinde mobilyanın payı 1 milyar dolar olacak. Ben bu rakamlara 2023 yılında ulaşılması konusunda hiçbir engel görmüyorum. İnegöl, Türkiye’nin sanayileşmesi ve kalkınmasında, dünyanın önemli ekonomileri arasında girmesinde elini taşın altına koydu” şeklinde konuştu.
İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Yavuz Uğurdağ da, “Bu yıl 34’üncüsünü düzenlediğimiz MODEF EXPO Fuarı'nı geçen hafta sonlandırdık. 34’üncü kez düzenlediğimiz bu fuar ihracat ağırlıklı bir fuar. İnegöl genelinde verimli bir fuar geçirdik kanaatindeyim. Bu fuarlarımız nisan ve kasım aylarında devam edecek. Bu yıl ziyaretçilerden çok memnunuz, her bölge ve kıtadan fuarımıza ziyaretçi geldi” dedi.
İnegöllü mobilyacılar olarak genel ihracat fuarlarının Ortadoğu pazarı olduğunu ifade eden Uğurdağ da, “Bu bölgede bir karışıklık var. Biz bu sıkıntıyı aşmak istiyoruz. İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği, MODEF fuarıyla birlikte Afrika projesi düzenledi. Bu bir açılımdır, yeni pazar arayışıdır. Afrika ülkelerinin büyükelçilerini İnegöl’de ağırladık. İnegöl mobilya sektörünü ve İnegöl’ü genel anlamda büyükelçilere anlattık” diye konuştu. 

263 kez okundu
Diðer Ekonomi Haberleri