ALMANYA’DA TERÖR ALARMI
Tarih : 2015.11.18  09:44:42
Almanya’nın Hannover kentinde terör eylemi istihbaratı üzerine güvenlik gerekçesiyle Almanya-Hollanda dostluk maçı iptal edilirken, konser verilen bir stadyum ve tren istasyonu boşaltıldı.

Hannover’de HDİ Arena’da yapılacak Almanya-Hollanda dostluk maçı, terör istihbaratı nedeniyle güvenlik gerekçesiyle iptal edildi. Maça 91 dakika kala maçın iptal edildiği duyurulurken polis, 35 bin taraftarın evlerine gitmesini isteyerek, Hannoverlilerin evlerini terk etmemeleri konusunda anonslarla ikazlarda bulundu.
Maç; Paris’teki terör eylemlerinde hayatını kaybedenlere destek vermek için aynı zamanda bir dayanışma maksadı taşıyordu. Stadyum Fransa’nın milli renkleri olan mavi, beyaz ve kırmızı renklerle ışıklandırılmıştı.
Stadyumda yapılan aramalarda herhangi bir patlayıcıya rastlamadığı açıklandı. Hannover Emniyet Müdürü Volker Kluwe, stadyum kapılarının futbolseverlere açılmadan kısa bir süre içerisinde kendilerine ulaşan kuvvetli bir istihbarat yüzünden böyle bir karar aldıklarını söyledi. Şehrin genelinde tehlikenin olabileceğine dikkati çekerek halkın sokağa çıkmamasını istedi.

SEFERLER DURDURULDU
Hannover’de konser verilen bir stadyumun da güvenlik gerekçesiyle boşaltıldığı öğrenildi. Toplu tasıma araçları, metro, tren istasyonlarının boşatıldığı ve seferlerin durdurulduğu belirtildi.

“MAÇIN İPTAL EDİLMESİNİ TAVSİYE ETTİM”
Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, maçın iptal edilmesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Akşam saatlerinde istihbarat bilgilerinin yoğunlaştığını belirten Bakan Maiziere, bunun üzerine maçın iptal edilmesini tavsiye ettiğini belirtti. Kararin kendisi için de kolay bir karar olmadığını fakat halkın korunması amacıyla bu kararı almaya mecbur kaldıklarını ifade etti. İstihbaratın kaynağı ve tehlikenin boyutları hakkında ayrıntı vermeyen İçişleri Bakanı, Avrupa ve Almanya'da durumun "ciddi" olduğunu belirtti.
Hannover’e bölge şehirlerden takviye kuvvetler sevk edilerek araç kontrolleri sıklaştırılırken, şehrin her köşesinde polisin devriye gezdiği görüldü.

156 kez okundu
Diðer Dünya Haberleri