EDREMİT BELEDİYESİ VE BASKİ PROTOKOL İMZALADI
Tarih : 2015.11.21  09:38:34
Edremit Belediyesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BASKİ Genel Müdürlüğü arasında borç-alacak tasfiyesi ve ödemesine yönelik protokol imzalandı.

Edremit Belediyesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) arasından borç-alacak tasfiyesi ve ödemesine ilişkin protokol imzalandı. 15 maddeden oluşan protokol gereği Edremit Belediyesi’nin BASKİ’den alacakları mahsuplaşıldıktan sonra kalan 2 milyon 464 bin 711 liranın 30 taksit halinde ödenmesine karar verildi. BASKİ genel Müdürlüğü’nde ki imza töreninde konuşan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Görüşmeler neticesinde karşılıklı belli bir ödeme planına bağlayıp anlaşma yaptıklarını belirterek “Böylelikle Edremit Belediyesi’nin son borçlu olduğu kurumlardan bir tanesiyle de anlaşıp durumumuzu temiz hale gelmiş olduk.  Bu konuda önümüzdeki süreçte ödemelerimizin Edremit’e hizmet olarak döneceğine inanıyoruz. Bununda daha fazlası Edremit’e hizmet olarak dönecek.  Geçtiğimiz yaz döneminde ve genel olarak çektiğimiz sıkıntıların böylelikle son bulacağını düşünüyoruz. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, ise “2015 Yaz döneminde BASKİ özellikle hizmet alanı olarak Edremit’te sürdü. 2014 yılında da BASKİ kuruluş aşamasında olduğundan Büyükşehir Meclisi kararı ile Edremit Belediyesi, bu hizmetleri yürüttü. Bu esnada personel harcamalarının dışında yapılan harcamalara yönelik ödemelerin protokol anlaşması gerekiyordu. Biz bu protokolü daha önce Bandırma ve Ayvalık Belediyelerimiz ile yapmıştık. Şuan da Sayın Edremit Belediye Başkanımız Kamil Saka ile de bu protokolü düzenlemiş oluyoruz. Biz BASKİ olarak hep Edremit Belediye Başkanımız ve ekibi ile birlikte uyum içerisinde çalıştık. En sıkıntılı dönemde dahi, halkı sosyal yönden olumlu yöne sevk eden Sayın Başkanımız ve ekibine davranışlarından ve BASKİ’ye olan tutumundan dolayı teşekkür ediyoruz. 2014 ve 2015 yılı yapımlarla geçti. Sayın Başkanımın beklediği hizmetleri 2016’da Altınoluk merkezinde arıtma, Narlı Mahallesi’nde arıtma ve kanalizasyon, Güre’de kanalizasyon, Zeytinli’de arıtma kapasitesinin 360 bin kişiye çıkartılması ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. Ben Sayın Başkanıma duyarlılığından ve BASKİ’ye olan desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanım ve ekibim adına çok teşekkür ediyorum. Biz BASKİ olarak sürekli olarak belediyelerimizin hizmetindeyiz. Hizmetlerimizde bundan sonra onlarında yönlendirdiği şekilde devam edecektir” dedi.

Tarafların protokol maddeleri üzerinde yaptıkları istişarelerin ardından sağlanan mutabakat sonucu Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram protokolü karşılıklı olarak imzaladılar.

 

 

288 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri