“AYNI ZAMANDA MAZLUMLARIN SESİYİZ”
Tarih : 2015.11.23  08:52:48
Kamu Çalışanlarının güçlü sesi Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı faaliyetlerini sürdüren Sağlık ve Sosyal Hizmet Sen Genel Başkanı Metin Memiş önceki gün Balıkesir Yeni Öğretmen evinde Balıkesir Sağlık Sen şubesince düzenlenen divan toplantısında yaptığı konuşmada “Memur-Sen aynı zamanda mazlumların sesidir” dedi.

Toplantıda, Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Kamu Hastaneleri BİRLİĞİ Genel Sekreteri Hasan Hocaoğlu, Sağlık İl Müdürü Servet Kocaöz, Memur-Sen Balıkesir Temsilcisi Ahmet Gür ve Şube Başkanları, Atatürk ve Devlet Hastaneleri Yönetici ve Başhekim ve yardımcıları da hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, Memur-Sen’in kurucu Genel Başkanı Merhum M. Akif İnan rahmetle anıldı.

Açılış konuşmasını Balıkesir Sağlık Sen şube başkanı Ömer Seyfettin Çelebi yaptı. Şube Başkanı Çelebi, Balıkesir Sağlık Sen olarak yetkili sendika konumuna geldiklerini, sağlık çalışanlarının sorunlarını çözme konusunda kararlı olduklarını ve elde edilen hakları küçümsemediklerini ancak 2016 yılında da sağlık çalışanlarının özlük haklarında iyileştirme yapmak için gereken mücadelenin içinde olacaklarını söyledi.

Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu toplantıda protokol konuşmaları kapsamında sağlık çalışanlarına hitap ettiler.

Ak Parti İl Başkanı Dinçer Orkan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ak Parti olarak, kamu çalışanlarının, özlük hak ve sorunlarını koruma konusundaki duyarlılığımızı biliyorsunuz. Bugün kadar olduğu gibi bundan sonra da kamu çalışanlarının yanındayız. Memur Sen’in sendikal anlayışını taktirle karşılıyoruz. Yeni Türkiye, ideolojik sendikalardan ziyade çalışanların hak ve menfaatlerini korumaya kararlı ve samimi olan sendikacılarla gelişir. Sizler, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak seçimlerde bizi iktidara taşıdınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. İnşaallah, kurulacak yeni hükümetimiz sağlık çalışanları başta olmak üzere, tüm çalışanlarımızın sorunlarını çözerek “YENİ TÜRKİYE” doğru ilerleriz”

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu söyledi: 78 milyon insanı kucaklayacak, kimseyi ötekileştirmeyecek, insan merkezli sendikacılık, insan merkezli siyaset, insan merkezli yerel yönetimler olduğu zaman ne kadar güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. 7 Haziran’da bir kaza yaşandı, bundan herkes ders çıkarttı. Ders çıkartmayanlar ise 1 Kasım’da sandığa gömüldü. 1 Kasım’da Türkiye yeniden güven ve istikrar dedi. Bu sonucu siyasetçilerin ve yerel yönetimlerin iyi okuması lazım, topluma tepeden bakmadan, gururlanmadan, vatandaşa dokunarak mesafe alınmalı. Yeni sıfırdan bir anayasaya ihtiyaç var, bunun için sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç var. Hep kritik zamanlarda Memur-Sen’e bağlı sendikalar rol üstlendi, inisiyatif aldılar, sahaya çıktılar. Sırça köşklerde oturan değil sahaya çıkan sendikacılık yapan Memur-Sen’i kutluyoruz. Sahada olursanız netice alırsınız, bu siyaset için de aynı” dedi. 

“SEVGİ, SAYGI, MUHABBET, SADAKAT

      VE SABRI ARTTIRMALIYIZ”

Siyasette sivil toplum kuruluşlarla işbirliği yapılmasının önemine vurgu yapan Kafaoğlu bugüne kadar sadece ücret sendikacılığı ile bir yerlere gelinmediğini, Memur-Sen’in hep ülkenin menfaati için ülkenin demokratikleşme ve özgürleşme noktasında sahada siyasi iradeye destek oldukları için teşekkür etti. Kafaoğlu “75 ilde yetkili sendika Memur-Sen. Bu önemli ama bunun yanında bizi biz yapan değerlere sahip çıkılmalı. Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin ileriye taşıyabilmemiz için bizi biz yapan değerlere yerel yönetimler, genel yönetimler ve sendikalar sahip çıkmalı. Aramızdaki sevgi, saygı, muhabbet, fedakarlık, sabrı ve sadakati arttırmalıyız. Bunlar bizi biz yapan değerlerdir, buna sahip çıkmalıyız. Milli Eğitim’de de değerler eğitimi dersi verilmeye başlandı, buna da çok sevindim. Bizim herkesi kucaklamamız lazım” dedi.

 Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Genel Başkanı Metin Memiş, konuşmasına, Balıkesir’de kendisine gösterilen sıcak ve samimi ilgiden dolayı teşekkür ederek başladı.

Konuşmasında, Memur-Sen’in dünü ve bugünü karşılaştırdı. İlk kuruluşlarında 10 bin üye sahip olduklarını bugün ise 860 bin üyeye ulaştıklarını yakın gelecekte ise bir milyon 250 bin üyeye doğru yükselteceklerine inandıklarını, Memur-Sen’in sadece Kamu Çalışanlarının değil, nerede bir mazlum varsa orada onun sesi olmanın bilinciyle çalışmalarını yürüttüğünü dile getirdi. Son yıllarda, Sağlık Çalışanlarının yanı sıra, tüm kamu çalışanlarının özlük hak ne menfaatlerini elde etmenin mücadelesini veriyoruz.  Allah’a şükürler olsun ki, geçen yıllarda bunu başardık. Önümüzdeki yıllarda da , kamu çalışanlarının kazanılmış  haklarına herhangi bir zarar gelirse sonuna kadar mücadelemizi sürdürürüz. Memurların, kazanılmış haklarına hükümetin herhangi bir çalışma yapması halinde, dün olduğu gibi yarın da masadan kalkarız. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, bugünlere kolay gelmediklerini,  gelinen noktaya birlik ve beraberlik içinde çalışarak geldiklerini hatırlatarak emeği geçenlere teşekkür etti.

336 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri