MERKEL İLE HOLLANDE ELYSEE SARAYI’NDA TERÖR VE MÜLTECİ SORUNUNU GÖRÜŞTÜ.
Tarih : 2015.11.26  10:07:03
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Amerika Birleşik Devletlerine ABD’ye yaptığı bir günlük ziyaret sonrası Almanya Başbanakon Angela Merkel’I Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee’de kabul etti.

Hollande ile Merkel, 13 Kasım günü meydana gelen kanlı saldırıda en fazla kişinin hayatını kaybedenlerin anısına Bataclan Konser Salonu’nu ziyaret ettiler. Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee’ye aynı arabyla dönen Merkel ve Hollande, akşam yemeğine oturmadan evvel bir basın toplantısı düzenlediler. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, görüşme öncesinde Fransa'nın somut talepleri konusunda detay verilmezken, terör ve sığınmacı konusunda ABD ve Rusya’ya yapacağı ziyaretin önemini anlattı.
Cumhurbaşkanı Hollande, dış sınırlarının kontrolü için etkili bir politika geliştirilmesi konusunda Almanya ile hem fikir olduklarını söyledi. Özellikle Türkiye’den Avrupa’ya kaçmak zorunda olan sığınmacı bu insanların kendi ülkelerine en yakın yerde kalabilmeleri için Türkiye’ye destek olunması gerektiğini ifade eden Hollande, Türkiye’nin katılımıyla Brüksel’de düzenlenecek olan Avrupa Konseyi toplantısının gündemi ve amacı bu konu olacağını söyledi. Sorumlulukların ve Türkiye’ye verilmesi gereken desteğin bu konuda belirlenmesinin çok büyük önem taşıyacağını vurguladı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel terörün baş kaynağı olan IŞİD'e karşı mücadelenin askeri yöntemlerle yapılması gerektiğini söyledi. Almanya'nın görevini "Fransa'ya nasıl destek vereceğini hızlı bir şekilde düşünmek" olarak nitelendiren Merkel de, IŞİD'e karşı mücadelede Fransa'ya destek sözü verdiklerini ifade etti. Suriye'de ya da başka yerlerde IŞİD ile mücadelede Fransa'yı nasıl destekleyeceği konusunda ayrıntıya girmeyen Merkel Fransa ile terör ve mülteci konusunda hem fikir olduklarını belirtti.

159 kez okundu
Diðer Dünya Haberleri