KÖRFEZ, ERDOĞAN’I BEKLİYOR
Tarih : 2015.11.28  09:01:14
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Cumartesi günü Balıkesir ve Körfez Bölgesi ilçeleri Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık’a yönelik gerçekleştireceği ziyaret öncesinde hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Balıkesir ziyaretinin önemli bir bölümünü geçireceği Ayvalık’ta zeytin hasatı yaparak, ilçede bir dizi temaslarda bulunacak olması nedeniyle süren hazırlıkların daha da hummalı olduğu gözleniyor.

Bu kapsamda, Ayvalık’ın kırsal mahallelerinden biri olan Murateli’de bir zeytinlik alanda gerçekleşecek zeytin hasatına katılması beklenilen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın hasatın ardından ise topladığı zeytinlerin, zeytinyağına dönüşmesini Ayvalık’lı zeytin ve zeytinyağı üreticisi Ahmet Sucu’ya ait Özgün Zeytinyağı Fabrikası’nda an be an takip ederek izleyeceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın zeytinin zeytinyağına dönüşmesini yerinde inceleyecek olması nedeniyle fabrikada güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarılması dikkatlerden kaçmazken, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ise hemen hemen her gün Balıkesir merkezden ziyaretin gerçekleşeceği Körfez Bölgesi ve özellikle de Ayvalık’a gelerek süren hazırlıkları büyük bir titizlikle takip edip, yerinde inceliyor.

Süren hummalı hazırlıklar sırasında muhabirimize açıklamalarda bulunan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, “Bildiğiniz gibi 28 Kasım 2015 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Balıkesir ilimizi ziyaret edecekler. Bizleri şereflendireceklerdir. O gün Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerimizde bazı temaslarda bulunacaklar ve açılışlar yapacaklardır. Burada önemli olan dünyanın en güzel zeytinyağının üretildiği Ayvalık’a da teşrif ederek; hem zeytin hasatına katılacaklar ve hem de Ayvalık’ın önemli zeytinyağı fabrikasında zeytinyağının üretimine tanık olacaklar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ziyaretinin Balıkesir için çok önemli olduğunun altını çizen Vali Yaman, “Çünkü ilimizde; Körfez Bölgesi her ne kadar turizm ağırlıklı olup, gelirinin büyük bir kısmını turizmden sağlamış olsa da, bu bölgemiz aynı zamanda en kaliteli zeytinlerin yetiştirildiği bölge. Bildiğiniz üzere 170 milyon zeytin ağacının bulunduğu ülkemizde, aşağı yukarı 12 milyon zeytin ağacı Balıkesir’imizde bulunuyor. Bu çok önemli. Ayvalık’ın zeytini, özellikle de yeşil zeytini ve Ayvalık Zeytinyağı Dünya’da haklı bir üne kavuştu. Ben, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu gelişlerini ilimizdeki üreticilerimiz için çok önemli olduğuna inanıyorum. Gördüğünüz gibi yapılan hazırlıklarda da Balıkesir’imiz genelinde büyük bir coşkuyla Sayın Cumhurbaşkanımız bekleniyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Ayvalık’ta en iyi şekilde ağırlanması için gece gündüz yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduğu gözlenen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ev sahipliği yapmaya hazırlanan Ayvalıklı Zeytin Üreticisi ve Sanayicisi Ahmet Sucu ise gerçekleşecek ziyaretin zeytin sektörü için çok büyük bir şans olduğunu belirtti.

Türkiye’de; zeytin ağacı ve zeytinyağının  makus bir talihinin olduğunu savunan Sucu, “Bence Sayın Cumhurbaşkanımızın Ayvalık’ımızı ziyaret etmesi bu talihin dönme şansıdır. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız bereketiyle gelir. Tabiî ki sonuçta devletimizin en başındaki insanın zeytinyağını önemsemesi, yine devletin en başının ilk defa böyle bir hasata gelmesi bizim için çok çok önemli. Sayın Recep Tayip Erdoğan, rahmetli Celal Bayar’dan sonra zeytin hasatına gelecek olan ilk Cumhurbaşkanımız olacak. Tabiî ki bunu söylerken, bundan önceki cumhurbaşkanlarımızı kötülemek yada incitmek amacında değilim. Ama Ayvalık’ımızı devletimizin en üst makamındaki büyüklerimizin her ziyareti Ayvalık’ımıza bereket getiriyor. Güzellikleri beraberinde getiriyor. Bende inanıyorum ki, burada sektörümüzün sorunlarını daha düzgün ve daha ciddi bir şekilde anlatıp, Cumhurbaşkanımızdan sorunlarımıza daha fazla eğilmesini isteyeceğiz” dedi.

 

AYVALIKLI ZEYTİN ÜRETİCİSİNİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN BEKLENTİLERİ BÜYÜK

Ahmet Sucu yaptığı açıklamada, “Çünkü bizler çiftçiyiz. Çiftçinin makus talihinde zeytin hasatı; bir sene var, bir sene yok yılı olarak geçiyordu. Ayvalık’ta son 5 yıldır zeytinlik alanlarda mahsul yok. Bundan dolayı çok ciddi sıkıntılarımız var. İnşallah kısmet olursa, Sayın Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde ağırlar, dertlerimizi en iyi şekilde kendisine anlatır ve kendisinden de sorunlarımıza devlet bazında çözümler alırız. Çünkü hiç değişmeyen bir sıkıntımız var. Sabit oturması gereken bir prim sistemi, sabit bir zeytinyağı toplama müessesesi. Bunlar bizim olmazsa olmazlarımız. İnşallah bu sorunlarımızı beyefendiye uygun bir şekilde ifade ederiz. Kendisine hem zeytinyağının tadını ve bereketini anlatacağız. Hem de kendisinden sadece zeytin ve zeytinyağı değil, Ayvalık olarak bunları talep edeceğiz. Bu ziyaret bizim büyük bir şans. İnşallah hayıra gelir, hoş gelir ve güle güle göndeririz” diye konuştu.

558 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri