BRAVO ÇOCUKLAR
Tarih : 2015.11.28  09:01:51
Ayvalık Sakarya İlk-Orta Okulu 3-C Sınıfı, 3 Aralık Engelliler Günü için özel bir çalışma yapıyor.

Öğretmen Kemal Arık yönetimindeki sınıf panel ve aileleriyle birlikte yapacakları resimlerle 3 Aralık’a hazırlanırken sınıf öğrencilerinden Hatice Nisa Karakuş ve Ayşe Ecrin Türkcan başlattıkları kampanya ile bir engelliye akülü araç almaya çalışıyor.

Okulu TEMA sorumlusu olarak farklı etkinliklere imza atan Sınıf Öğretmeni Kemal Arık, 3 Aralık Engelliler Günü için kapsamlı bir sosyal sorumluluk projesi hazırladı. Sınıf öğrencileriyle birlikte Görme, işitme, ortopedik ve zihinsel engellilerin sorunları ile bu sorunların nasıl çözülebileceğini bir panelle ele alacak olan Öğretmen Kemal Arık, 2 Aralık günü okulunda saat 10.00’da yapacağı bu panelin yanı sıra bir de resim sergisine hazırlıyor. ‘Engelsiz bir Türkiye istiyoruz’ başlıklı Sergide öğrencilerin aileleriyle birlikte yapacağı resimler sergilenecek.  Sokak röportajları da yapacak öğrenciler, ‘Engellilik sizin için ne ifade ediyor?’ diye sorarak, insanların engelli bireylere katkısı olup olmadığını sorgulamalarını sağlayacak.

ÖĞRENCİLER, AKÜLÜ ARAÇ İÇİN PARA TOPLUYOR

Sınıfın iki öğrencisi bu sosyal sorumluluk projesinde bir engelliye akülü araç hediye etmek için çalışma başlattı. Sınıf veli ve öğrencilerinin desteği ile başlayan kampanyada 2 bin lira para toplandı. Akülü araç için bin liraya daha ihtiyaç duydukları öğrenilen öğrenciler, aracı Birlik Ortopedik Engelliler Derneği aracılığı ile ihtiyacı olan bir engelli vatandaşa ulaştıracak.  

272 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri