YENİŞEHİR’İN YILDIZI PARLIYOR
Tarih : 2016.01.14  09:32:23
Son yıllarda otomotiv test merkezi, teknopark projesi, hızlı tren gibi büyük yatırımlar ile Türkiye’nin en gözde ilçelerinden biri olmaya aday Yenişehir’de yatırımcının yıllardır merakla beklediği müjdeyi Belediye Başkanı Süleyman Çelik açıkladı.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile YOSAB bölgesinde incelemelerde bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Yenişehir OSB’de Şişecam A.Ş’ye ait çok önemli yatırımlar bulunuyordu. 2. kısım olarak tabir ettiğimiz kısımda yeni yerleşim bölgelerinde, Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürümüzün imzası ile tarla vasıflı arazilerin sanayi imarlı vasfa dönüşmesi söz konusu. Şimdi süreç başladı. Askı müddetini müteakiben üst kısımdaki arazilerimiz sanayi bölgesi imarlı olacak. Talep eden sanayicimiz artık yatırım yapacak.Yeni fabrikalar ilçemize ve Bursa’mıza ciddi katkı sağlayacak” diye konuştu.
39 YENİ PARSEL YATIRIMCIYI BEKLİYOR
Çelik, “Şu an yapmış olduğumuz 18 uygulamasından sonra çıkan parsel sayımız 39’dur. Tabii bununla beraber trafo merkezlerimiz, yeşil alanlarımız, idari binalarımızla yaklaşık 48 adet parselimiz mevcut. Bu 39 parselin belirli kısmı yatırımcıların elinde, fakat bir kısmı henüz daha tarla vasıflı iken mülk sahibi olan vatandaşlarımızın elinde” diye konuştu.

39668 kez okundu
Diðer Ekonomi Haberleri